
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5216
Title: | ДОСЛІДЖЕННЯ СТУПЕНЯ СВІЖОСТІ ПРІСНОВОДНОЇ РИБИ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЕЛЬНОЇ МЕРЕЖІ М. ОДЕСИ |
Authors: | Рожкова О. О., Півень О. Т. |
Keywords: | ступінь свіжості, прісноводна риба, роздрібна торгівля, м. Одеса |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК 636.09:614.31:639.3(477.74-20) Рожкова О. О., Півень О. Т. Дослідження ступеня свіжості прісноводної риби роздрібної торгівельної мережі м. Одеси. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Одеса, 17–18 жовтня, 2024 р. / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 213-215. |
Abstract: | Одеська область характеризується різноманітністю риби як прісноводної, так і морської. Це пов’язано із великою кількістю штучних та природних водойм. Риба є цінним харчовим продуктом, багатим на білки, жири, мінеральні речовини, вітаміни, будучи при цьому дієтичним продуктом, який обирає частина споживачів, що дотримується здорового харчування. Однак, водночас вона є й своєрідним індикатором стану навколишнього середовища. Якість і безпечність її напряму пов’язані із вмістом ксенобітичних речовин (пестициди, радіонукліди тощо) у повітрі, грунтах, воді. Окрім того, високий вміст у рибі води обумовлює її швидкопсуваність. Метою роботи було провести моніторинг ступеня свіжості прісноводної риби, яка реалізується на агропродовольчих ринках м. Одеси. |
URI: | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5216 |
Appears in Collections: | Півень Ольга Тарасовна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Рожкова О. О., Півень О. Т. .pdf | 623,46 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.