
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5216
Назва: | ДОСЛІДЖЕННЯ СТУПЕНЯ СВІЖОСТІ ПРІСНОВОДНОЇ РИБИ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЕЛЬНОЇ МЕРЕЖІ М. ОДЕСИ |
Автори: | Рожкова О. О., Півень О. Т. |
Теми: | ступінь свіжості, прісноводна риба, роздрібна торгівля, м. Одеса |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК 636.09:614.31:639.3(477.74-20) Рожкова О. О., Півень О. Т. Дослідження ступеня свіжості прісноводної риби роздрібної торгівельної мережі м. Одеси. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Одеса, 17–18 жовтня, 2024 р. / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 213-215. |
Короткий огляд (реферат): | Одеська область характеризується різноманітністю риби як прісноводної, так і морської. Це пов’язано із великою кількістю штучних та природних водойм. Риба є цінним харчовим продуктом, багатим на білки, жири, мінеральні речовини, вітаміни, будучи при цьому дієтичним продуктом, який обирає частина споживачів, що дотримується здорового харчування. Однак, водночас вона є й своєрідним індикатором стану навколишнього середовища. Якість і безпечність її напряму пов’язані із вмістом ксенобітичних речовин (пестициди, радіонукліди тощо) у повітрі, грунтах, воді. Окрім того, високий вміст у рибі води обумовлює її швидкопсуваність. Метою роботи було провести моніторинг ступеня свіжості прісноводної риби, яка реалізується на агропродовольчих ринках м. Одеси. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5216 |
Розташовується у зібраннях: | Півень Ольга Тарасовна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Рожкова О. О., Півень О. Т. .pdf | 623,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.