
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5213
Title: | ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІКИ ВМІСТУ НІТРАТІВ У ОВОЧАХ РОЗДРІБНОЇ МЕРЕЖІ М. ОДЕСИ |
Authors: | Буравицький М. В., Півень О. Т. |
Keywords: | вміст нітратів, овочі, роздрібна мережа, м. Одеса |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Національний університет біоресурсів і природокористування України |
Citation: | УДК 614.31:635.1/.8(477.74-20) Буравицький М. В., Півень О. Т. Дослідження вмісту нітратів у овочах роздрібної мережі м. Одеси. Єдине здоров’я – 2024 : матеріали Міжнар. наук. конф., м. Київ, 19-20 вересня 2024 р. / Національний університет біоресурсів і природокористування України. Київ, 2024. С. 103-105. |
Abstract: | Продуктам рослинного походження належіть важливе місце у щоденному раціоні людини. Овочі та фрукти містять ряд важливих корисних та необхідних для організму людей складових, серед яких клітковина, вітаміни, мікро- та макроелементи. У рослинній їжі міститься багато вітаміну С, який є надзвичайно важливим для підтримання імунної відповіді організму, протидіє вільним радикалам. Часто в овочах та фруктах містяться калій і фолієва кислота, які беруть участь у регулюванні роботи серця, підтримці нормального рівня кров’яного тиску, а фолієва кислота сприятливо впливає на функціонування нервової системи.Нітрати – це звичайні природні речовини, що містяться у більшості рослинної продукції. Вони не становлять загрози для здоров’я населення. Проте, за значного їх вмісту, який обумовлюється зазвичай антропогенними чинниками, ці хімічні сполуки, потрапляючи до організму людини, перетворюються на нітрити під дією кишкової мікрофлори, які вже характеризуються високою токсичністю. |
URI: | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5213 |
Appears in Collections: | Півень Ольга Тарасовна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Дослідження вмісту нітратів .pdf | 512,81 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.