
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5213
Назва: | ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІКИ ВМІСТУ НІТРАТІВ У ОВОЧАХ РОЗДРІБНОЇ МЕРЕЖІ М. ОДЕСИ |
Автори: | Буравицький М. В., Півень О. Т. |
Теми: | вміст нітратів, овочі, роздрібна мережа, м. Одеса |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Національний університет біоресурсів і природокористування України |
Бібліографічний опис: | УДК 614.31:635.1/.8(477.74-20) Буравицький М. В., Півень О. Т. Дослідження вмісту нітратів у овочах роздрібної мережі м. Одеси. Єдине здоров’я – 2024 : матеріали Міжнар. наук. конф., м. Київ, 19-20 вересня 2024 р. / Національний університет біоресурсів і природокористування України. Київ, 2024. С. 103-105. |
Короткий огляд (реферат): | Продуктам рослинного походження належіть важливе місце у щоденному раціоні людини. Овочі та фрукти містять ряд важливих корисних та необхідних для організму людей складових, серед яких клітковина, вітаміни, мікро- та макроелементи. У рослинній їжі міститься багато вітаміну С, який є надзвичайно важливим для підтримання імунної відповіді організму, протидіє вільним радикалам. Часто в овочах та фруктах містяться калій і фолієва кислота, які беруть участь у регулюванні роботи серця, підтримці нормального рівня кров’яного тиску, а фолієва кислота сприятливо впливає на функціонування нервової системи.Нітрати – це звичайні природні речовини, що містяться у більшості рослинної продукції. Вони не становлять загрози для здоров’я населення. Проте, за значного їх вмісту, який обумовлюється зазвичай антропогенними чинниками, ці хімічні сполуки, потрапляючи до організму людини, перетворюються на нітрити під дією кишкової мікрофлори, які вже характеризуються високою токсичністю. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5213 |
Розташовується у зібраннях: | Півень Ольга Тарасовна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Дослідження вмісту нітратів .pdf | 512,81 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.