DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5213
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБуравицький М. В., Півень О. Т.-
dc.date.accessioned2025-05-20T12:36:58Z-
dc.date.available2025-05-20T12:36:58Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationУДК 614.31:635.1/.8(477.74-20) Буравицький М. В., Півень О. Т. Дослідження вмісту нітратів у овочах роздрібної мережі м. Одеси. Єдине здоров’я – 2024 : матеріали Міжнар. наук. конф., м. Київ, 19-20 вересня 2024 р. / Національний університет біоресурсів і природокористування України. Київ, 2024. С. 103-105.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5213-
dc.description.abstractПродуктам рослинного походження належіть важливе місце у щоденному раціоні людини. Овочі та фрукти містять ряд важливих корисних та необхідних для організму людей складових, серед яких клітковина, вітаміни, мікро- та макроелементи. У рослинній їжі міститься багато вітаміну С, який є надзвичайно важливим для підтримання імунної відповіді організму, протидіє вільним радикалам. Часто в овочах та фруктах містяться калій і фолієва кислота, які беруть участь у регулюванні роботи серця, підтримці нормального рівня кров’яного тиску, а фолієва кислота сприятливо впливає на функціонування нервової системи.Нітрати – це звичайні природні речовини, що містяться у більшості рослинної продукції. Вони не становлять загрози для здоров’я населення. Проте, за значного їх вмісту, який обумовлюється зазвичай антропогенними чинниками, ці хімічні сполуки, потрапляючи до організму людини, перетворюються на нітрити під дією кишкової мікрофлори, які вже характеризуються високою токсичністю.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний університет біоресурсів і природокористування Україниuk_UA
dc.subjectвміст нітратів, овочі, роздрібна мережа, м. Одесаuk_UA
dc.titleДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІКИ ВМІСТУ НІТРАТІВ У ОВОЧАХ РОЗДРІБНОЇ МЕРЕЖІ М. ОДЕСИuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Півень Ольга Тарасовна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дослідження вмісту нітратів .pdf512,81 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.