Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4876
Назва: | ОЦІНКА ВПЛИВУ ГОДІВЛІ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ НА ЯКІСТЬ М'ЯСА КОРОПА ЗВИЧАЙНОГО ТА СОМА |
Автори: | Іовенко В., Найдіч О. |
Теми: | вплив годівлі, технології вирощування, якість м'яса, короп звичайний, сом |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК: 639.3.043 Іовенко В., Найдіч О. Оцінка впливу годівлі та технології вирощування на якість м'яса коропа звичайного та сома. Сучасні технології виробництва і переробки продукції тваринництва : мат-ли наук.-практ. студ. конф. (м. Одеса, 20 листопада 2023 р.) / ОДАУ. Одеса. 2023. С. 19-21. |
Короткий огляд (реферат): | З покоління в покоління технологія вирощування риби була розроблена в ставках, де основною рибою, що вирощується, є короп звичайний. В останні роки все більшого значення набуває розведення так званих комплементарних видів риб. Одним з таких видів є великий сом. Виробництво коропа в Україні становить близько 18 000 тонн на рік, тоді як виробництво сома - "лише" 63 тонни. Більшість сомів вирощується в українських ставках екстенсивно, тобто тільки в природних умовах. Лише мінімальна кількість вирощується інтенсивно в рециркуляційних системах або в установках з підігрівом води. Основною метою роботи було оцінити вплив годівлі та технології вирощування на зміни якості м’яса коропа звичайного (Cyprinus carpio L.) та сома (Silurus glanis L.) Досліди проводилися у Волинській обл. Рожищенському районі у селі Уляники та у селі Іванчиці на ставках ФОП Яценюк С.Й. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4876 |
Розташовується у зібраннях: | Найдіч Ольга Володимирівна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Оцінка впливу годівлі .pdf | 601,39 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.