DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4876
Title: ОЦІНКА ВПЛИВУ ГОДІВЛІ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ НА ЯКІСТЬ М'ЯСА КОРОПА ЗВИЧАЙНОГО ТА СОМА
Authors: Іовенко В., Найдіч О.
Keywords: вплив годівлі, технології вирощування, якість м'яса, короп звичайний, сом
Issue Date: 2023
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК: 639.3.043 Іовенко В., Найдіч О. Оцінка впливу годівлі та технології вирощування на якість м'яса коропа звичайного та сома. Сучасні технології виробництва і переробки продукції тваринництва : мат-ли наук.-практ. студ. конф. (м. Одеса, 20 листопада 2023 р.) / ОДАУ. Одеса. 2023. С. 19-21.
Abstract: З покоління в покоління технологія вирощування риби була розроблена в ставках, де основною рибою, що вирощується, є короп звичайний. В останні роки все більшого значення набуває розведення так званих комплементарних видів риб. Одним з таких видів є великий сом. Виробництво коропа в Україні становить близько 18 000 тонн на рік, тоді як виробництво сома - "лише" 63 тонни. Більшість сомів вирощується в українських ставках екстенсивно, тобто тільки в природних умовах. Лише мінімальна кількість вирощується інтенсивно в рециркуляційних системах або в установках з підігрівом води. Основною метою роботи було оцінити вплив годівлі та технології вирощування на зміни якості м’яса коропа звичайного (Cyprinus carpio L.) та сома (Silurus glanis L.) Досліди проводилися у Волинській обл. Рожищенському районі у селі Уляники та у селі Іванчиці на ставках ФОП Яценюк С.Й.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4876
Appears in Collections:Найдіч Ольга Володимирівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Оцінка впливу годівлі .pdf601,39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.