Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4876| Назва: | ОЦІНКА ВПЛИВУ ГОДІВЛІ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ НА ЯКІСТЬ М'ЯСА КОРОПА ЗВИЧАЙНОГО ТА СОМА |
| Автори: | Іовенко В., Найдіч О. |
| Теми: | вплив годівлі, технології вирощування, якість м'яса, короп звичайний, сом |
| Дата публікації: | 2023 |
| Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
| Бібліографічний опис: | УДК: 639.3.043 Іовенко В., Найдіч О. Оцінка впливу годівлі та технології вирощування на якість м'яса коропа звичайного та сома. Сучасні технології виробництва і переробки продукції тваринництва : мат-ли наук.-практ. студ. конф. (м. Одеса, 20 листопада 2023 р.) / ОДАУ. Одеса. 2023. С. 19-21. |
| Короткий огляд (реферат): | З покоління в покоління технологія вирощування риби була розроблена в ставках, де основною рибою, що вирощується, є короп звичайний. В останні роки все більшого значення набуває розведення так званих комплементарних видів риб. Одним з таких видів є великий сом. Виробництво коропа в Україні становить близько 18 000 тонн на рік, тоді як виробництво сома - "лише" 63 тонни. Більшість сомів вирощується в українських ставках екстенсивно, тобто тільки в природних умовах. Лише мінімальна кількість вирощується інтенсивно в рециркуляційних системах або в установках з підігрівом води. Основною метою роботи було оцінити вплив годівлі та технології вирощування на зміни якості м’яса коропа звичайного (Cyprinus carpio L.) та сома (Silurus glanis L.) Досліди проводилися у Волинській обл. Рожищенському районі у селі Уляники та у селі Іванчиці на ставках ФОП Яценюк С.Й. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4876 |
| Розташовується у зібраннях: | Найдіч Ольга Володимирівна |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Оцінка впливу годівлі .pdf | 601,39 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.