DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3986
Title: ВИЗНАЧЕННЯ МІКРОБНОГО ОБСІМЕНІННЯ МОЛОКА
Authors: Пушкар Т. Д., Євстігнеєва Б. А., Антонік І. І.
Keywords: молоко, мікробне обсіменіння, вим’я, якість
Issue Date: 2022
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК:636.09:614.31:617.12 Пушкар Т. Д., Євстігнеєва Б. А., Антонік І. І. Визначення мікробного обсіменіння молока. Сучасні підходи гарантування безпечності та якості продуктів тваринництва: мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (Одеса, 06-07 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Навчально-науковий інститут біотехнологій та аквакультури. Одеса, 2022. С. 123-125.
Abstract: Молоко в харчуванні людини має ключове значення, оскільки містить увесь спектр поживних речовин. Через порушення санітарно-гігієнічних умов виробництва молока відбувається його мікробне обсіменіння й механічне забруднення, що призводить до його псування. Обробку вим’я корів перед доїнням дослідної групи проводили засобом по догляду за вименем «Дезпротект-К». Мікробне обсіменіння молока після обробки молочної залози становило 128,7±29,2 тис. КУО/см3 . Санітарна обробка молочної залози забезпечує належний санітарний стан дійок виміні.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3986
Appears in Collections:Пушкар Тетяна Дмитріївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пушкар Т.Д..pdf604,57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.