Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3986
Title: | ВИЗНАЧЕННЯ МІКРОБНОГО ОБСІМЕНІННЯ МОЛОКА |
Authors: | Пушкар Т. Д., Євстігнеєва Б. А., Антонік І. І. |
Keywords: | молоко, мікробне обсіменіння, вим’я, якість |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК:636.09:614.31:617.12 Пушкар Т. Д., Євстігнеєва Б. А., Антонік І. І. Визначення мікробного обсіменіння молока. Сучасні підходи гарантування безпечності та якості продуктів тваринництва: мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (Одеса, 06-07 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Навчально-науковий інститут біотехнологій та аквакультури. Одеса, 2022. С. 123-125. |
Abstract: | Молоко в харчуванні людини має ключове значення, оскільки містить увесь спектр поживних речовин. Через порушення санітарно-гігієнічних умов виробництва молока відбувається його мікробне обсіменіння й механічне забруднення, що призводить до його псування. Обробку вим’я корів перед доїнням дослідної групи проводили засобом по догляду за вименем «Дезпротект-К». Мікробне обсіменіння молока після обробки молочної залози становило 128,7±29,2 тис. КУО/см3 . Санітарна обробка молочної залози забезпечує належний санітарний стан дійок виміні. |
URI: | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3986 |
Appears in Collections: | Пушкар Тетяна Дмитріївна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Пушкар Т.Д..pdf | 604,57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.