DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/977
Назва: ВЛИЯНИЕ ГЛУТАМИНОВОЙ КИСЛОТЫ НА МОРФОЛОГИЧЕСКИЕ И БИОХИМИЧЕСКИЕ ПОКАЗАТЕЛИ КРОВИ У СВИНЕЙ
Інші назви: THE INFLUENCE OF GLUTANIC ACID ON MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL BLOOD INDICATORS OF PIGS
Автори: Карунский, А.И.
Karunskiy, А.
Рыбаченко, Я.А.
Rybachenko, Y.
Теми: Свинарство
глутаминовая кислота; баланс азота; заменимые аминокислоты; синтетические аминокислоты; откорм свиней.
glutamic acid; nitrogen balance; replaceable amino acids; essential amino acids; fattening pigs
Дата публікації: 2016
Видавництво: Наука вчера, сегодня, завтра, № 2 (24), Ч.2
Бібліографічний опис: Карунский А.И. Влияние глутаминовой кислоты на морфологические и биохимические показатели крови у свиней / А.И.Карунский, Я.А. Рыбаченко // Наука вчера, сегодня, завтра. - 2016. - № 2 (24), Ч.2. – С.13-18.
Короткий огляд (реферат): В данной статье рассмотрено влияние добавки глутаминовой кислоты к основному рациону. Установлено, что количество эритроцитов в крови свиней уменьшилось, а лейкоцитов - увеличилось, хотя эти показатели не выходили за границы физиологической нормы. В биохимических показателях крови свиней под влиянием исследуемого фактора отмечено уменьшение альбуминов и Р-глобулинов и повышение содержания а-глобулиновых и у-глобулиновых фракций белка.
In this article we examine the influence of glutamic acid additive to the main ration and it was found that the number of red blood cells in the blood of pigs decreased and white blood cells - increased, although these indicators do not go beyond the limits of physiological norm. The blood biochemical parameters of pigs indicated the decrease of albumin and pglobulins, and the increase of a-globulin and y-globulin protein fractions under the influence of the factor under study.
Опис: In this article we examine the influence of glutamic acid additive to the main ration and it was found that the number of red blood cells in the blood of pigs decreased and white blood cells - increased, although these indicators do not go beyond the limits of physiological norm. The blood biochemical parameters of pigs indicated the decrease of albumin and pglobulins, and the increase of a-globulin and y-globulin protein fractions under the influence of the factor under study.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/977
Розташовується у зібраннях:Карунський Олексій Йосипович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карунский.pdf189,34 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.