DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/751
Title: ДОДАВАННЯ ГЛУТАМІНОВОЇ КИСЛОТИ ДО РАЦІОНУ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА ПЕРЕТРАВНІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН КОРМУ І ПРОДУКТИВНІСТЬ СВИНЕЙ
Other Titles: Добавление глутаминовой кислоты к рациону и ее влияние на переваримость питательных веществ корма и продуктивность свиней
Authors: Карунський, О.Й.
Горохова, Я.О.
Keywords: свині, глутамінова кислота, раціон, повноцінна годівля, збалансована годівля, перетравність речовин
свиньи, глутаминовая кислота, рацион, полноценное кормление, сбалансированное кормление, переваримость веществ
Issue Date: 2015
Publisher: Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, №2, 2015
Citation: УДК 634.4.084/087 Карунський О.Й. Додавання глутамінової кислоти до раціону та її вплив на перетравність поживних речовин корму і продуктивності свиней / О.Й. Карунський, Я.О. Горохова //Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - №2. - 2015. - С.110-114.
Abstract: Введення глутамінової кислоти до раціону свиней справило позитивний вплив на тенденції перетравності і засвоєння поживних речовин. В дослідній групі спостерігається підвищення перетравності за всіма показниками поживності. Порівняно з тваринами контрольної групи, перетравність корму підвищувалась в середньому на 2,4 – протеїну на 3,0; жиру – 9,9; сирої клітковини – 3,6 і БЕР на 1,5 %. При цьому середньодобовий приріст в контрольній групі становить 463,6 г, а в дослідній – 545,0 г. Витрати кормів на 1 кг приросту живої маси в дослідній групи були на 5,8 % менше порівняно з тваринами контрольної групи. Проведені дослідження дають можливість побачити збільшення приросту живої маси і зниження витрат корму на одиницю продукції. Використання основного раціону свиней з додаванням глутамінової кислоти в кількості 2 г за добу на 1 голову, покращило перетравність поживних речовин корму та дозволило отримати 68 кг додаткової продукції на суму 4426,5 гривень.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/751
Appears in Collections:Карунський Олексій Йосипович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2015_2_karunskyy_ua.pdf286,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.