DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/751
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКарунський, О.Й.-
dc.contributor.authorГорохова, Я.О.-
dc.date.accessioned2016-05-11T08:17:25Z-
dc.date.available2016-05-11T08:17:25Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationУДК 634.4.084/087 Карунський О.Й. Додавання глутамінової кислоти до раціону та її вплив на перетравність поживних речовин корму і продуктивності свиней / О.Й. Карунський, Я.О. Горохова //Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - №2. - 2015. - С.110-114.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/751-
dc.description.abstractВведення глутамінової кислоти до раціону свиней справило позитивний вплив на тенденції перетравності і засвоєння поживних речовин. В дослідній групі спостерігається підвищення перетравності за всіма показниками поживності. Порівняно з тваринами контрольної групи, перетравність корму підвищувалась в середньому на 2,4 – протеїну на 3,0; жиру – 9,9; сирої клітковини – 3,6 і БЕР на 1,5 %. При цьому середньодобовий приріст в контрольній групі становить 463,6 г, а в дослідній – 545,0 г. Витрати кормів на 1 кг приросту живої маси в дослідній групи були на 5,8 % менше порівняно з тваринами контрольної групи. Проведені дослідження дають можливість побачити збільшення приросту живої маси і зниження витрат корму на одиницю продукції. Використання основного раціону свиней з додаванням глутамінової кислоти в кількості 2 г за добу на 1 голову, покращило перетравність поживних речовин корму та дозволило отримати 68 кг додаткової продукції на суму 4426,5 гривень.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherТехнологія виробництва і переробки продукції тваринництва, №2, 2015ru
dc.subjectсвині, глутамінова кислота, раціон, повноцінна годівля, збалансована годівля, перетравність речовинru
dc.subjectсвиньи, глутаминовая кислота, рацион, полноценное кормление, сбалансированное кормление, переваримость веществru
dc.titleДОДАВАННЯ ГЛУТАМІНОВОЇ КИСЛОТИ ДО РАЦІОНУ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА ПЕРЕТРАВНІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН КОРМУ І ПРОДУКТИВНІСТЬ СВИНЕЙru
dc.title.alternativeДобавление глутаминовой кислоты к рациону и ее влияние на переваримость питательных веществ корма и продуктивность свинейru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Карунський Олексій Йосипович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2015_2_karunskyy_ua.pdf286,44 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.