DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/751
Назва: ДОДАВАННЯ ГЛУТАМІНОВОЇ КИСЛОТИ ДО РАЦІОНУ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА ПЕРЕТРАВНІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН КОРМУ І ПРОДУКТИВНІСТЬ СВИНЕЙ
Інші назви: Добавление глутаминовой кислоты к рациону и ее влияние на переваримость питательных веществ корма и продуктивность свиней
Автори: Карунський, О.Й.
Горохова, Я.О.
Теми: свині, глутамінова кислота, раціон, повноцінна годівля, збалансована годівля, перетравність речовин
свиньи, глутаминовая кислота, рацион, полноценное кормление, сбалансированное кормление, переваримость веществ
Дата публікації: 2015
Видавництво: Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, №2, 2015
Бібліографічний опис: УДК 634.4.084/087 Карунський О.Й. Додавання глутамінової кислоти до раціону та її вплив на перетравність поживних речовин корму і продуктивності свиней / О.Й. Карунський, Я.О. Горохова //Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - №2. - 2015. - С.110-114.
Короткий огляд (реферат): Введення глутамінової кислоти до раціону свиней справило позитивний вплив на тенденції перетравності і засвоєння поживних речовин. В дослідній групі спостерігається підвищення перетравності за всіма показниками поживності. Порівняно з тваринами контрольної групи, перетравність корму підвищувалась в середньому на 2,4 – протеїну на 3,0; жиру – 9,9; сирої клітковини – 3,6 і БЕР на 1,5 %. При цьому середньодобовий приріст в контрольній групі становить 463,6 г, а в дослідній – 545,0 г. Витрати кормів на 1 кг приросту живої маси в дослідній групи були на 5,8 % менше порівняно з тваринами контрольної групи. Проведені дослідження дають можливість побачити збільшення приросту живої маси і зниження витрат корму на одиницю продукції. Використання основного раціону свиней з додаванням глутамінової кислоти в кількості 2 г за добу на 1 голову, покращило перетравність поживних речовин корму та дозволило отримати 68 кг додаткової продукції на суму 4426,5 гривень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/751
Розташовується у зібраннях:Карунський Олексій Йосипович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2015_2_karunskyy_ua.pdf286,44 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.