DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/58
Title: М'ЯСНІ ПОКАЗНИКИ ТУШОК КУРЕЙ, ЩО РЕАЛІЗУЮТЬСЯ НА РИНКАХ
Other Titles: Мясные показатели тушек кур, реализуемых на рынках
Smoked the meat indexes of carcasses, realized on markets
Authors: Білянська, О.В.
Билянская, Е.В.
Bilyanska, E.
Keywords: Експертиза м'яса
тушки курей, ураження печінки, перитоніт, лейкоз, м’ясні показники
тушки кур, поражения печени, перитонит, лейкоз, мясные показатели
smoked carcasses, defeats of liver, peritonitis, leucosis, meat indexes
Issue Date: 2010
Publisher: Аграрний вісник Причорномор’я
Citation: УДК: 619.614.31:637.5:636.5:338.5 Білянська, О. В. М'ясні показники тушок курей, що реалізуються на ринках / О. В. Білянська // Аграрний вісник Причорномор'я : збірник наукових праць / ОДАУ. - Одеса, 2010. - Вип.54 : Сільськогосподарські науки. - С.7-11.
Series/Report no.: 54;
Abstract: Захворювання курей, зокрема, ураження печінки, перитоніт і лейкоз, знижують м'ясні показники тушок курей: знижується забійний вихід м’яса на 3,0-11,5%, тушок Ι категорії на 8,6-40,0%, вміст м’язової тканини на 2,3-4,4%, вихід їстівних частин тушки на 3,1-8,6%, відношення їстівних частин до неїстівних на 0,3-0,5%, залежно від захворювання.
Заболевания кур, в частности, поражения печени, перитонит и лейкоз, снижают мясные показатели тушек кур: снижается убойный выход мяса на 30,-11,5%, тушек Ι категории на 8,0-40,0%, содержание мышечной ткани на 2,3-4,4%, выход съедобных частей тушки на 3,1-8,6%, соотношение съедобных частей к несъедобным на 0,3-0,5%, в зависимости от заболевания.
Smoked diseases, in particular, the defeats of liver, peritonitis and leucosis, reduce the meat indexes of carcasses smoked: the for slaughter output of meat goes down on 30,-11,5%, carcasses Ι categories on 8,0-40,0%, maintenance of muscle fabric on 2,3-4,4%, output of edible parts of carcass on 3,1-8,6%, correlation of edible parts to un edible on 0,3-0,5%, depending on a disease.
Description: Smoked diseases, in particular, the defeats of liver, peritonitis and leucosis, reduce the meat indexes of carcasses smoked: the for slaughter output of meat goes down on 30,-11,5%, carcasses Ι categories on 8,0-40,0%, maintenance of muscle fabric on 2,3-4,4%, output of edible parts of carcass on 3,1-8,6%, correlation of edible parts to un edible on 0,3-0,5%, depending on a disease.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/58
Appears in Collections:*НАУКОВІ СТАТТІ РІЗНИХ АВТОРІВ*

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bilyansk.pdf565,62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.