DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5080
Title: МІНЛИВІСТЬ КОМПОНЕНТНОГО СКЛАДУ ІЗОФЕРМЕНТІВ АСКОРБАТПЕРОКСИДАЗИ ЦИБУЛИН ЧАСНИКУ (ALLIUM SATIVUM L.) ЗА ВПЛИВУ ГІПЕРТЕРМІЇ
Authors: Тихонов П.
Keywords: компонентний склад, ізоферменти, аскорбатпероксидаза, цибулини часнику, Allium sativum L., гіпертермія
Issue Date: 2024
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 635.262:577.15:57.033 Тихонов П. Мінливість компонентного складу ізоферментів аскорбатпероксидази цибулин часнику (Allium sativum L.) за впливу гіпертермії. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : зб. мат-лів IV Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців, 24-25 жовтня 2024 р. Одеса : ОДАУ, 2024. С. 421-422.
Abstract: За впливу температурного чинника в рослинах підвищується вміст активних форм кисню. Одночасно відбувається активізація антиоксидантної системи, до складу якої входять різні ферменти, в тому числі аскорбатпероксидаза. До активних форм кисню належить перекис водню, в детоксикації якого бере участь аскорбатпероксидаза. Детоксикація перекису водню за участі аскорбату відбувається в аскорбат- глутатіоновому циклі. Різні ізоформи цього ферменту виявлено в хлоропластах, інших органелах та в цитозолі. Метою дослідження було вивчення впливу гіпертермії (420 С) на компонентний склад антиоксидантного ферменту аскорбатпероксидази цибулин часнику (Allium sativum L.) культурного сорту і дикого виду.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5080
Appears in Collections:Тихонов Павло Сергійович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тихонов П. .pdf458,02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.