
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5080
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Тихонов П. | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-17T12:55:16Z | - |
dc.date.available | 2025-03-17T12:55:16Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | УДК 635.262:577.15:57.033 Тихонов П. Мінливість компонентного складу ізоферментів аскорбатпероксидази цибулин часнику (Allium sativum L.) за впливу гіпертермії. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : зб. мат-лів IV Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців, 24-25 жовтня 2024 р. Одеса : ОДАУ, 2024. С. 421-422. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5080 | - |
dc.description.abstract | За впливу температурного чинника в рослинах підвищується вміст активних форм кисню. Одночасно відбувається активізація антиоксидантної системи, до складу якої входять різні ферменти, в тому числі аскорбатпероксидаза. До активних форм кисню належить перекис водню, в детоксикації якого бере участь аскорбатпероксидаза. Детоксикація перекису водню за участі аскорбату відбувається в аскорбат- глутатіоновому циклі. Різні ізоформи цього ферменту виявлено в хлоропластах, інших органелах та в цитозолі. Метою дослідження було вивчення впливу гіпертермії (420 С) на компонентний склад антиоксидантного ферменту аскорбатпероксидази цибулин часнику (Allium sativum L.) культурного сорту і дикого виду. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Одеський державний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | компонентний склад, ізоферменти, аскорбатпероксидаза, цибулини часнику, Allium sativum L., гіпертермія | uk_UA |
dc.title | МІНЛИВІСТЬ КОМПОНЕНТНОГО СКЛАДУ ІЗОФЕРМЕНТІВ АСКОРБАТПЕРОКСИДАЗИ ЦИБУЛИН ЧАСНИКУ (ALLIUM SATIVUM L.) ЗА ВПЛИВУ ГІПЕРТЕРМІЇ | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Тихонов Павло Сергійович |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Тихонов П. .pdf | 458,02 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.