DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5080
Назва: МІНЛИВІСТЬ КОМПОНЕНТНОГО СКЛАДУ ІЗОФЕРМЕНТІВ АСКОРБАТПЕРОКСИДАЗИ ЦИБУЛИН ЧАСНИКУ (ALLIUM SATIVUM L.) ЗА ВПЛИВУ ГІПЕРТЕРМІЇ
Автори: Тихонов П.
Теми: компонентний склад, ізоферменти, аскорбатпероксидаза, цибулини часнику, Allium sativum L., гіпертермія
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 635.262:577.15:57.033 Тихонов П. Мінливість компонентного складу ізоферментів аскорбатпероксидази цибулин часнику (Allium sativum L.) за впливу гіпертермії. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : зб. мат-лів IV Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців, 24-25 жовтня 2024 р. Одеса : ОДАУ, 2024. С. 421-422.
Короткий огляд (реферат): За впливу температурного чинника в рослинах підвищується вміст активних форм кисню. Одночасно відбувається активізація антиоксидантної системи, до складу якої входять різні ферменти, в тому числі аскорбатпероксидаза. До активних форм кисню належить перекис водню, в детоксикації якого бере участь аскорбатпероксидаза. Детоксикація перекису водню за участі аскорбату відбувається в аскорбат- глутатіоновому циклі. Різні ізоформи цього ферменту виявлено в хлоропластах, інших органелах та в цитозолі. Метою дослідження було вивчення впливу гіпертермії (420 С) на компонентний склад антиоксидантного ферменту аскорбатпероксидази цибулин часнику (Allium sativum L.) культурного сорту і дикого виду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5080
Розташовується у зібраннях:Тихонов Павло Сергійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тихонов П. .pdf458,02 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.