DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4938
Назва: АНТИОКСИДАНТНІ ВЛАСТИВОСТІ ЦІЛЮЩОГО МЕДУ
Інші назви: ANTIOXIDANT PROPERTIES OF HEALING HONEY
Автори: Гусятинська О.
Husіatynska O.
Теми: бджолиний мед, властивості, попит, природні антиоксиданти
bee honey, properties, demand, natural antioxidants
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 638.162 Гусятинська О. Антиоксидантні властивості цілющого меду. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2024. Issue 111. С. 103-110.
Короткий огляд (реферат): На світовому ринку харчових продуктів спостерігається активний попит на натуральну продукцію. Тренд здорового харчування на першому місці. Орієнтуючись на зацікавленість споживачів, виникає потреба у вивченні властивостей різних харчових продуктів, які обумовлюють функціональний вплив на організм. Одним з таких показників є антиоксидантна активність (АОА). Весь український мед різного ботанічного та регіонального походження характеризується доброю антиоксидантною дією. Високу антиоксидантну активність (8,2–11,4%) у водному розчині виявлено у гречаному меді Одеської, Київської та Житомирська областей.
Опис: There is an active demand for natural products on the global food market. The trend of healthy food is in the first place. Focusing on the interest of consumers, there is a need to study the properties of various food products that determine the functional impact on the body. One of these indicators is antioxidant activity (AOA). All Ukrainian honey of various botanical and regional origin is characterized by a good antioxidant effect. High antioxidant activity (8.2–11.4%) in aqueous solution was found in buckwheat honey of Odesa, Kyiv and Zhytomyr regions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): DOI 10.37000/abbsl.2024.111.19
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4938
Розташовується у зібраннях:Гусятинська (Сичова) Олена Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
21.pdf501,43 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.