DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4710
Title: ФАЛЬСИФІКАЦІЯ БДЖОЛИНОГО МЕДУ ТА МЕТОДИ ЇЇ ВИЗНАЧЕННЯ
Authors: Скрипка Г., Найдіч О., Данкевич Н.
Keywords: фальсифікація, бджолиний мед, ветеринарно-санітарна оцінка, якість меду
Issue Date: 2024
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 638.166 Скрипка Г., Найдіч О., Данкевич Н. Фальсифікація бджолиного меду та методи її визначення. Актуальні питання судово-ветеринарної експертизи: реалії та перспективи: мат-ли Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 23–24 травня. 2024 р.) / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 61-63.
Abstract: Бджолиний мед є унікальним за своїм складом натуральним продуктом, який ми отримуємо під час переробки бджолами нектару, зібраного з медоносних рослин. Мед не тільки володіє високою поживністю але і використовується як підсолоджувач. Завдяки унікальному набору різноманітних компонентів мед має певний терапевтичний вплив на здоров'я людини та застосовується у медичній галузі. Також цей продукт використовується в багатьох сферах: кулінарній, косметологічній, фармацевтичній. Але, через високий попит, натуральний бджолиний мед дуже часто піддається фальсифікації різними шляхами через шахрайство недобросовісних бджолярів та виробників. Метою наших досліджень було проаналізувати проблему фальсифікації меду бджолиного натурального та визначити актуальні методи її виявлення.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4710
Appears in Collections:Скрипка Галина Андріївна



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.