Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4698
Title: | ІДЕНТИФІКАЦІЯ ВАРЕНИХ КОВБАСНИХ ВИРОБІВ МЕТОДОМ МІКРОСТРУКТУРНОГО АНАЛІЗУ |
Authors: | Хімич М. С., Родіонова К. О., Савельєва О. О. |
Keywords: | ідентифікація, варені ковбасні вироби, мікроструктурний аналіз, якісні і безпечні харчові продукти |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Національний університет харчових технологій |
Citation: | Хімич М. С., Родіонова К. О., Савельєва О. О. Ідентифікація варених ковбасних виробів методом мікроструктурного аналізу. Якість і безпека харчових продуктів: зб. тез VІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 9-10 листопада 2023 р.). К.: НУХТ, 2023. С. 229-231. |
Abstract: | Питання покращення продовольчого забезпечення населення є провідним у всіх цивілізованих державах світу. Адже якісні і безпечні харчові продукти є найважливішим чинником формування здоров'я населення країни [3, 6, 7]. Основним джерелом білка у раціоні людини є мʼясні продукти, тому головним завданням м'ясопереробної галузі України є виробництво різноманітного асортименту м'ясних виробів високої якості. Традиційною складовою харчування українців є різноманітні ковбасні вироби. Основними проблемами сучасного українського ринку ковбасних виробів є нестача сировини і якість продукції, що виробляється. В останні роки через складну економічну ситуацію виробники потерпають від нестачі сировини і все частіше надають перевагу виробництву ковбасних виробів за власними технічними умовами, впроваджуючи у виробництво нові рецептури. Матеріалом досліджень були ковбасні вироби провідних вітчизняних виробників. Всього досліджено по 3 зразки варених ковбас і сосисок вищого сорту виготовлених згідно ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м`ясні. Загальні технічні умови». |
URI: | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4698 |
Appears in Collections: | Хімич Марія Сергіївна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Хімич М. .pdf | 772,92 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.