DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4252
Title: МОНІТОРИНГ СТУПЕНЯ СВІЖОСТІ БАРАНИНИ, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ НА АГРОПРОДОВОЛЬЧОМУ РИНКУ «ПІВДЕННИЙ» М. ОДЕСИ
Authors: Степанова Є. В., Півень О. Т.
Keywords: моніторинг ступеня свіжості, баранина, агропродовольчий ринок «Південний», м. Одеса
Issue Date: 2023
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.09:614.31:637.5:636.3(477.74-20) Степанова Є. В., Півень О. Т. Моніторинг ступеня свіжості баранини, що реалізується на агропродовольчому ринку «Південний» м. Одеси. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: зб. мат-лів III Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 09-10 листопада 2023 р.). Одеса, ОДАУ. 2023. С. 128-130.
Abstract: Історично склалося, що вівчарство є традиційною галуззю тваринництва у південних районах Одеської області. Обумовлено це, у першу чергу, сприятливими природними умовами, які дозволяють утримувати овець без особливих витрат. Окрім того, сировина, отримана від тварин, що випасаються більшу частину року на природних пасовищах, характеризується кращими якісними показниками. Саме степова зона України характеризується і найбільшим попитом на даний вид м’яса. Загалом, рекомендованою нормою є вживання 3-5 кг баранини на рік однією людиною. На м’ясну продуктивність овець та якість баранини впливає цілий ряд чинників, серед яких порода, вік, стать, умови годівлі, утримання тощо. Високоякісну баранину можна отримати лише від тварин доброї вгодованості. Також якість баранини залежить від вмісту у ній жиру та місць його локалізації у тушах.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4252
Appears in Collections:Півень Ольга Тарасовна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Півень О. Т..pdf647,77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.