DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4252
Назва: МОНІТОРИНГ СТУПЕНЯ СВІЖОСТІ БАРАНИНИ, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ НА АГРОПРОДОВОЛЬЧОМУ РИНКУ «ПІВДЕННИЙ» М. ОДЕСИ
Автори: Степанова Є. В., Півень О. Т.
Теми: моніторинг ступеня свіжості, баранина, агропродовольчий ринок «Південний», м. Одеса
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.09:614.31:637.5:636.3(477.74-20) Степанова Є. В., Півень О. Т. Моніторинг ступеня свіжості баранини, що реалізується на агропродовольчому ринку «Південний» м. Одеси. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: зб. мат-лів III Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 09-10 листопада 2023 р.). Одеса, ОДАУ. 2023. С. 128-130.
Короткий огляд (реферат): Історично склалося, що вівчарство є традиційною галуззю тваринництва у південних районах Одеської області. Обумовлено це, у першу чергу, сприятливими природними умовами, які дозволяють утримувати овець без особливих витрат. Окрім того, сировина, отримана від тварин, що випасаються більшу частину року на природних пасовищах, характеризується кращими якісними показниками. Саме степова зона України характеризується і найбільшим попитом на даний вид м’яса. Загалом, рекомендованою нормою є вживання 3-5 кг баранини на рік однією людиною. На м’ясну продуктивність овець та якість баранини впливає цілий ряд чинників, серед яких порода, вік, стать, умови годівлі, утримання тощо. Високоякісну баранину можна отримати лише від тварин доброї вгодованості. Також якість баранини залежить від вмісту у ній жиру та місць його локалізації у тушах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4252
Розташовується у зібраннях:Півень Ольга Тарасовна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Півень О. Т..pdf647,77 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.