DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4243
Назва: МОНІТОРИНГ ВМІСТУ НІТРАТІВ У ОВОЧАХ,ЩО РЕАЛІЗУЮТЬСЯ НА АГРОПРОДОВОЛЬЧОМУ РИНКУ «ПІВДЕННИЙ» МІСТА ОДЕСИ
Автори: Івенко Т. С., Півень О. Т.
Теми: вміст нітратів, овочі, агропродовольчий ринок, «Південний», м. Одеса
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 614.31:635/1/.8(477.74-20) Івенко Т. С., Півень О. Т. Моніторинг вмісту нітратів у овочах,що реалізуються на агропродовольчому ринку «Південний» міста Одеси. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: зб. мат-лів III Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 09-10 листопада 2023 р.). Одеса, ОДАУ. 2023. С. 56-58.
Короткий огляд (реферат): Стабільне функціонування організму можливе лише за збалансованого харчування. Обов’язковими компонентами раціонів мають бути білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінерали, бо дефіцит будь-яких вітамінів, мікро- та макроелементів призводить до різноманітних захворювань, починаючи від короткочасного поганого самопочуття й до підвищеної чутливості до інфекційних захворювань. Тому фрукти та овочі посідають важливе місце у раціоні людей і тварин, бо вони є доступними і корисними. Проте, не всі виробники овочів та фруктів здатні гарантувати лише користь своїх товарів. Овочі та фрукти, що виробляються несумлінними виробниками, можуть мітити токсичні сполуки, серед яких важкі метали, антибіотики, але найбільш розповсюдженими ксенобіотиками є пестициди, зокрема нітрати, які перетворюються в організмі на нітрити, що є токсичними сполуками. Мета. Метою роботи було дослідити найбільш поширені овочі, що надходять для реалізації на ринок «Південний» м. Одеси, на вміст у них нітратів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4243
Розташовується у зібраннях:Півень Ольга Тарасовна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Півень О..pdf610,07 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.