Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4177
Назва: | БІОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПОЛЬОВИХ КУЛЬТУР AEROCOCCUS VIRIDANS |
Автори: | Бібен І. А., Панікар І. І., Сосницький О. І., Зажарський В. В. |
Теми: | біологічні властивості, польові культури, Aerococcus viridans, пробіотики і симбіотики |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК 619:616.98:579.873.21:636.5 Бібен І. А., Панікар І. І., Сосницький О. І., Зажарський В. В. Біологічні властивості польових культур Aerococcus viridans. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. Одеса, 2023. С. 233-239. |
Короткий огляд (реферат): | Прокаріоти Aerococcus viridans відносятся до убіквітарних індигенних мікроорганізмів нормальної мікробіоти товстого відділу кишечника фізіологічно здорових макроорганізмів і володіють вираженими пробіотичними властивостями. Завдяки високому біологічному потенціалу корегуючого впливу на мікробіоту макроорганізму і позитивної дії на метаболізм і імунобіологічну реактивність бактеріальну культуру A. viridans використовують як нативний пробіотик. Відповідно до визначення FAO і ВООЗ, яке було визнано Міжнародною науковою асоціацією пробіотиків і симбіотиків, пробіотики це «живі мікроорганізми, які при введенні в достатніх кількостях сприяють здоров ҆ю господаря». Мета роботи: ізолювати і вивчити комплекс біологічних ознак індигенної культури A. viridans з вмісту товстого кишечника мурчаків в нормі і за емерджентної інфектопатології. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4177 |
Розташовується у зібраннях: | Панікар Ігор Ігорович |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Панікар І..pdf | 1,45 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.