DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4177
Title: БІОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПОЛЬОВИХ КУЛЬТУР AEROCOCCUS VIRIDANS
Authors: Бібен І. А., Панікар І. І., Сосницький О. І., Зажарський В. В.
Keywords: біологічні властивості, польові культури, Aerococcus viridans, пробіотики і симбіотики
Issue Date: 2023
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 619:616.98:579.873.21:636.5 Бібен І. А., Панікар І. І., Сосницький О. І., Зажарський В. В. Біологічні властивості польових культур Aerococcus viridans. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. Одеса, 2023. С. 233-239.
Abstract: Прокаріоти Aerococcus viridans відносятся до убіквітарних індигенних мікроорганізмів нормальної мікробіоти товстого відділу кишечника фізіологічно здорових макроорганізмів і володіють вираженими пробіотичними властивостями. Завдяки високому біологічному потенціалу корегуючого впливу на мікробіоту макроорганізму і позитивної дії на метаболізм і імунобіологічну реактивність бактеріальну культуру A. viridans використовують як нативний пробіотик. Відповідно до визначення FAO і ВООЗ, яке було визнано Міжнародною науковою асоціацією пробіотиків і симбіотиків, пробіотики це «живі мікроорганізми, які при введенні в достатніх кількостях сприяють здоров ҆ю господаря». Мета роботи: ізолювати і вивчити комплекс біологічних ознак індигенної культури A. viridans з вмісту товстого кишечника мурчаків в нормі і за емерджентної інфектопатології.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4177
Appears in Collections:Панікар Ігор Ігорович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Панікар І..pdf1,45 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.