Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4145
Назва: | ГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА ВМІСТУ МІКОТОКСИНІВ (ДОН, Т-2) В ЗЕРНІ ПШЕНИЦІ ДЛЯ ГОДІВЛІ ТВАРИН |
Інші назви: | The level of mycotoxins (DON, T-2) in wheat grain used for private animal feeding |
Автори: | Красніков С., Тарасенко Л., Рудь В., Христов В. Krasnikov S., Tarasenko L.. Rud V., Hristov V. |
Теми: | зерно пшениці, контроль, мікотоксини, ДОН, дезоксиніваленол, Т-2 wheat grain, mycotoxin, DON, deoxynivalenol, T-2 |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК 631.56,633.11:16:636.085.2 Красніков С., Тарасенко Л., Рудь В., Христов В. Гігієнічна оцінка вмісту мікотоксинів (ДОН, Т-2) в зерні пшениці для годівлі тварин. Аgrarian Bulletin Black Sea Littoral. 2023, Issue 108. Р. 128-132. |
Короткий огляд (реферат): | У статті наведені результати дослідження вмісту дезоксиніваленолу та Т-2 в зерні пшениці приватного господарства, для розуміння наскільки доброякісний корм, який використовується для годівлі тварин. Найчастіше проводять дослідження афлотоксину та зеареленону. Але ДОН і Т-2 не менш шкідливі для господарства, вони викликають порушення функціонування шлунково-кишкового тракту, некрози, почервоніння шкіри, парези кінцівок внаслідок чого відбувається зниження показників інтенсивності росту і розвитку організму тварин. Тому актуальним є контроль безпечності кормів на вміст мікотоксинів, для отримання доброякісної продукції. |
Опис: | The article presents the results of a study of the content of deoxynivalenol and T-2 in wheat grain taken from a private farm to understand the quality of the feed used for animal feeding. Most often, aflatoxin and zearalenone are tested. But DON and T-2 are no less harmful to the farm, they cause gastrointestinal disorders, necrosis, redness of the skin, limb paresis, resulting in a shortfall in animal live weight. Therefore, it is necessary to check feed for all possible mycotoxins to obtain high-quality products. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | DOI 10.37000/abbsl.2023.108.20 http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4145 |
Розташовується у зібраннях: | Тарасенко Людмила Олексіївна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
14.pdf | 627,14 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.