DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4145
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКрасніков С., Тарасенко Л., Рудь В., Христов В.-
dc.contributor.authorKrasnikov S., Tarasenko L.. Rud V., Hristov V.-
dc.date.accessioned2024-01-09T12:03:57Z-
dc.date.available2024-01-09T12:03:57Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationУДК 631.56,633.11:16:636.085.2 Красніков С., Тарасенко Л., Рудь В., Христов В. Гігієнічна оцінка вмісту мікотоксинів (ДОН, Т-2) в зерні пшениці для годівлі тварин. Аgrarian Bulletin Black Sea Littoral. 2023, Issue 108. Р. 128-132.uk_UA
dc.identifier.uriDOI 10.37000/abbsl.2023.108.20-
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4145-
dc.descriptionThe article presents the results of a study of the content of deoxynivalenol and T-2 in wheat grain taken from a private farm to understand the quality of the feed used for animal feeding. Most often, aflatoxin and zearalenone are tested. But DON and T-2 are no less harmful to the farm, they cause gastrointestinal disorders, necrosis, redness of the skin, limb paresis, resulting in a shortfall in animal live weight. Therefore, it is necessary to check feed for all possible mycotoxins to obtain high-quality products.uk_UA
dc.description.abstractУ статті наведені результати дослідження вмісту дезоксиніваленолу та Т-2 в зерні пшениці приватного господарства, для розуміння наскільки доброякісний корм, який використовується для годівлі тварин. Найчастіше проводять дослідження афлотоксину та зеареленону. Але ДОН і Т-2 не менш шкідливі для господарства, вони викликають порушення функціонування шлунково-кишкового тракту, некрози, почервоніння шкіри, парези кінцівок внаслідок чого відбувається зниження показників інтенсивності росту і розвитку організму тварин. Тому актуальним є контроль безпечності кормів на вміст мікотоксинів, для отримання доброякісної продукції.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectзерно пшениці, контроль, мікотоксини, ДОН, дезоксиніваленол, Т-2uk_UA
dc.subjectwheat grain, mycotoxin, DON, deoxynivalenol, T-2uk_UA
dc.titleГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА ВМІСТУ МІКОТОКСИНІВ (ДОН, Т-2) В ЗЕРНІ ПШЕНИЦІ ДЛЯ ГОДІВЛІ ТВАРИНuk_UA
dc.title.alternativeThe level of mycotoxins (DON, T-2) in wheat grain used for private animal feedinguk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Тарасенко Людмила Олексіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14.pdf627,14 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.