DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3990
Title: АНАЛІЗ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ГРЕЧАНОГО І ЛИПОВОГО МЕДУ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИКА
Authors: Скрипка Г. А., Угляр В. В.
Keywords: мед бджолиний, якість, безпека, фізико-хімічні показники
Issue Date: 2022
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.09:614.3 Скрипка Г. А., Угляр В. В. Аналіз фізико-хімічних показників гречаного і липового меду вітчизняного виробника. Сучасні підходи гарантування безпечності та якості продуктів тваринництва: мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (Одеса, 06-07 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Навчально-науковий інститут біотехнологій та аквакультури. Одеса, 2022. С. 194-196.
Abstract: Натуральний бджолиний мед є одним з найцінніших дарунків природи – харчовим продуктом, який людина отримує від діяльності медоносної бджоли. Якісний мед має високі поживні властивості, а також може використовуватися як лікування та профілактика від багатьох хвороб та харчових дефіцитів. Мед є багатокомпонентною сполукою, він має різноманітний хімічний склад, який залежить від багатьох чинників, які впливають на нього під час створення. На показники якості меду впливають як грунти, де зростають рослини- медоноси, так і погодні умови, порода бджіл, а також гігієнічний стан пасіки. Проведено дослідження фізико-хімічних показників зразків меду гречаного та липового меду вітчизняного виробника. В результаті досліджень встановлено, що деякі зразки не відповідають вимогам ДСТУ 4497:2005.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3990
Appears in Collections:Скрипка Галина Андріївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Скрипка Г..pdf620,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.