Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3753
Title: | ВИКОРИСТАННЯ ПІДЗИМОВОЇ СІВБИ ПРИ ВИРОЩУВАННІ ГОРОХУ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ |
Authors: | Січкар В.І., Чепурних В.М., Соломонов Р.В., Кривенко А.І., Орехівський В.Д. |
Keywords: | підзимова сівба, вирощування гороху на півдні України, фактори довкілля |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК:635.656: 631.527 1. Січкар В.І., Чепурних В.М., Соломонов Р.В., Кривенко А.І., Орехівський В.Д. Використання підзимової сівби при вирощуванні гороху на півдні України. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. науково-педагог. працівників та молодих науковців 8-9 грудня 2022 р. Одеса: ОДАУ, 2022. С. 549-553. |
Abstract: | Зернобобові культури є головним джерелом високоякісного білка на планеті Земля. За їх рахунок задовольняється значна частина потреб людей на продовольство і зростаючі витрати на годування сільськогосподарських тварин і птиці. Для доказу цього достатньо навести наступні цифри. В кінці минулого століття в загальному обсязі білкових ресурсів на харчові цілі використовували 68-70 % рослинного і 30-32 % тваринного білка, а в балансі кормового ‒ рослинний білок становить 95 %. Такі продукти не містять холестерину, в них дуже мало жиру, що дозволяє істотно подовжити продуктивний період життя людей. Найбільшого поширення в світі отримав соєвий білок, оборот якого складає близько 10 млрд. доларів США при середньорічному зростанні 6,2 %. |
URI: | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3753 |
Appears in Collections: | *НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ* |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Чепурних.pdf | 965,23 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.