Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3544
Title: | ТОВАРНА ОЦІНКА М'ЯСА ЯЛОВИЧИНИ |
Authors: | Крижановський А.О.,Пушкар Т.Д. |
Keywords: | яловичина, якість, м’ясо, тушка, м’ясо, продуктивність, сировина, вимоги |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК 89:330.322 Крижановський А.О., Пушкар Т. Д. Товарна оцінка м'яса яловичини // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 141-143. |
Abstract: | Значно впливають на розвиток сучасних технологій спеціалізація і концентрація молочного та м'ясного скотарства. Саме вони дають змогу комплектувати технологічні групи тварин, які можна обслуговувати однотипно із застосуванням певних засобів механізації, зоотехнічного і ветеринарного обслуговування. Виробництво яловичини складається з вирощування на м'ясо надремонтного молодняку і відгодівлі дорослої худоби. У молочному скотарстві надремонтний молодняк виділяють уже в 6-міс. віці, переводять його на годівлю замінниками незбираного молока й інтенсивно вирощують на м'ясо. Надремонтний молодняк, призначений для вирощування на м'ясо, після відлучення від корів у 8-міс. віці гуртують за статтю, живою масою й відправляють на комплекси з вирощування великої рогатої худоби на м'ясо [1, 2]. Всі технології спрямовані на одержання високих (понад 1000 г) середньодобових приростів протягом усього відгодівельного періоду. При цьому затрати корму на 1 кг приросту повинні становити 6-8 к. од. і забезпечувати такі інші виробничо- економічні показники, які роблять галузь прибутковою [3]. Тому, метою досліджень було проаналізувати якість м’яса яловичини на всіх етапах виробництва. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3544 |
Appears in Collections: | Пушкар Тетяна Дмитріївна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Пушкар Т..pdf | 610,72 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.