Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3527
Title: | АНАЛІЗ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ МЕДУ РІЗНИХ ТОРГІВЕЛЬНИХ МАРОК |
Authors: | Скрипка Г.А., Хімич М.С., Найдіч О.В. |
Keywords: | мед, якість, безпека, фізико-хімічні показники |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК636.09:614.3 Скрипка Г.А. Аналіз фізико-хімічних показників меду різних торгівельних марок / Г.А. Скрипка, М.С. Хімич, О.В. Найдіч // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 88-90. |
Abstract: | Бджолиний мед – цінний харчовий продукт, який має високі поживні, лікувальні і профілактичні властивості. Хімічний склад меду дуже складний і значно варіює залежно від його видового походження, умов збору і зберігання, зрілості тощо. В свою чергу, значна варіабельність хімічного складу сприяє доволі значній мінливості фізико-хімічних показників меду. В зв’язку з чим моніторинг саме цих показників є невід’ємною ланкою визначення його натуральності та доброякісності [1, 2]. В Україні якість і безпечність меду регламентується низкою документів, основним з яких є ДСТУ 4497:2005 “Мед натуральний. Технічні умови”. Проведено дослідження фізико-хімічних показників зразків меду соняшникового та різнотравного вітчизняних виробників. В результаті досліджень встановлено, що всі зразки відповідають вимогам ДСТУ 4497:2005. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3527 |
Appears in Collections: | Скрипка Галина Андріївна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Скрипка Г..pdf | 559,73 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.