Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3405
Назва: | СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ТОКСИЧНОСТІ М'ЯСА ГРЕБІНЦЯ МОРСЬКОГО: патент на корисну модель |
Автори: | Хімич М. С., Родіонова К. О., Найдіч О.В., Фодченко І. А. |
Теми: | токсичність, м'ясо гребінця морського, тест-культури, патент |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | Український інститут інтелектуальної власності |
Бібліографічний опис: | Спосіб визначення токсичності м'яса гребінця морського / М.С. Хімич, К.О. Родіонова, О. В. Найдіч, І. А. Фодченко. Патент на корисну модель №148763. 16.09.2021. |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб визначення токсичності м'яса гребінця, який включає підготовку тест-культури інфузорій Соїроба зїеіпіі, відбір проб досліджуваного продукту, екстрагування проби, фільтрування відібраного екстракту, внесення фільтрату в тест-культуру інфузорій, термостатування одержаної суміші при температурі +26...+28 °С і визначення токсичності досліджуваного продукту, спостерігаючи за життєдіяльністю інфузорій під час термостатування, який відрізняється тим, що відбирають пробу вагою 5 г, екстрагування проби проводять хімічно чистим ацетоном в об'ємі 5-10 см3 та розбавляють фільтрат розчином Лозина-Лозинського перед внесенням в тест-культуру інфузорій з розрахунку 60 см3 на 0,5 см3 фільтрату. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/3405 |
Розташовується у зібраннях: | Хімич Марія Сергіївна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Патент_токс._гребiнця.pdf | 1,06 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.