DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3405
Title: СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ТОКСИЧНОСТІ М'ЯСА ГРЕБІНЦЯ МОРСЬКОГО: патент на корисну модель
Authors: Хімич М. С., Родіонова К. О., Найдіч О.В., Фодченко І. А.
Keywords: токсичність, м'ясо гребінця морського, тест-культури, патент
Issue Date: 2021
Publisher: Український інститут інтелектуальної власності
Citation: Спосіб визначення токсичності м'яса гребінця морського / М.С. Хімич, К.О. Родіонова, О. В. Найдіч, І. А. Фодченко. Патент на корисну модель №148763. 16.09.2021.
Abstract: Спосіб визначення токсичності м'яса гребінця, який включає підготовку тест-культури інфузорій Соїроба зїеіпіі, відбір проб досліджуваного продукту, екстрагування проби, фільтрування відібраного екстракту, внесення фільтрату в тест-культуру інфузорій, термостатування одержаної суміші при температурі +26...+28 °С і визначення токсичності досліджуваного продукту, спостерігаючи за життєдіяльністю інфузорій під час термостатування, який відрізняється тим, що відбирають пробу вагою 5 г, екстрагування проби проводять хімічно чистим ацетоном в об'ємі 5-10 см3 та розбавляють фільтрат розчином Лозина-Лозинського перед внесенням в тест-культуру інфузорій з розрахунку 60 см3 на 0,5 см3 фільтрату.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3405
Appears in Collections:Хімич Марія Сергіївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Патент_токс._гребiнця.pdf1,06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.