Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3405
Title: | СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ТОКСИЧНОСТІ М'ЯСА ГРЕБІНЦЯ МОРСЬКОГО: патент на корисну модель |
Authors: | Хімич М. С., Родіонова К. О., Найдіч О.В., Фодченко І. А. |
Keywords: | токсичність, м'ясо гребінця морського, тест-культури, патент |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Український інститут інтелектуальної власності |
Citation: | Спосіб визначення токсичності м'яса гребінця морського / М.С. Хімич, К.О. Родіонова, О. В. Найдіч, І. А. Фодченко. Патент на корисну модель №148763. 16.09.2021. |
Abstract: | Спосіб визначення токсичності м'яса гребінця, який включає підготовку тест-культури інфузорій Соїроба зїеіпіі, відбір проб досліджуваного продукту, екстрагування проби, фільтрування відібраного екстракту, внесення фільтрату в тест-культуру інфузорій, термостатування одержаної суміші при температурі +26...+28 °С і визначення токсичності досліджуваного продукту, спостерігаючи за життєдіяльністю інфузорій під час термостатування, який відрізняється тим, що відбирають пробу вагою 5 г, екстрагування проби проводять хімічно чистим ацетоном в об'ємі 5-10 см3 та розбавляють фільтрат розчином Лозина-Лозинського перед внесенням в тест-культуру інфузорій з розрахунку 60 см3 на 0,5 см3 фільтрату. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3405 |
Appears in Collections: | Хімич Марія Сергіївна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Патент_токс._гребiнця.pdf | 1,06 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.