DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2955
Назва: БІОХІМІЧНИЙ СКЛАД М’ЯСА ЯГНЯТ, ОДЕРЖАНИХ ВІД БАТЬКІВ РІЗНОГО ПОХОДЖЕННЯ
Інші назви: БИОХИМИЧЕСКИЙ СОСТАВ МЯСА ЯГНЯТ, ПОЛУЧЕННЫХ ОТ РОДИТЕЛЕЙ РАЗНОГО ПРОИСХОЖДЕНИЯ
BIOCHEMICAL COMPOSITION OF LAMB MEAT OBTAINED FROM PARENTS OF DIFFERENT ORIGINS
Автори: Китаєва А., Слюсаренко І., Слюсаренко В.
Китаева А., Слюсаренко И., Слюсаренко В.
Kitaeva A., Slyusarenko I., Slyusarenko V.
Теми: м’ясо, баранина, білки, жири, амінокислоти, клітковина, суха речовина, волога
мясо, баранина, билки, жиры, аминокислоты, клетчатка, сухое вещество, влажность
мeat, lamb, proteins, fats, amino acids, fiber, dry matter, moisture
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК:637.5.047:636.3 Китаєва А. Біохімічний склад м’яса ягнят, одержаних від батьків різного походження / А. Китаєва, І. Слюсаренко, В. Слюсаренко // Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2021, Issue 98. Р. 90-96.
Короткий огляд (реферат): Дослідження проводили на помісних ягнятах першого покоління, одержаних від схрещування маток цигайської породи з баранами плідниками гісарської та мериноладшаф порід. Для дослідження було відібрано по три проби м’яса баранців в 3-місячного віку кожної породи. У м’ясі визначали хімічний склад та уміст амінокислот (оксипролін та триптофан ) та мінеральний склад м’яса.
Исследования проводились на поместных ягнятах первого поколения, полученных от скрещивания маток цигайской породы с баранами производителями Гиссарский и мериноладшаф пород. Для исследования было отобрано по три пробы мяса баранов в 3-месячного возраста каждой породы. В мясе определяли химический состав и содержание аминокислот (оксипролина и триптофан), и минеральный состав мяса.
The research was carried out on local lambs of the first generation, obtained from crossing queens of the Tsigai breed with sheep of the Gissar breed and the merino landscape of the breeds. Three samples of lamb meat at 3 months of age of each breed were taken for the study. The chemical composition and content of amino acids (oxyproline and tryptophan), tamineral composition of meat were determined in meat.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2955
Розташовується у зібраннях:Китаєва Алла Павлівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17.pdf786,04 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.