Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1894
Title: | ДЕЯКІ ПОКАЗНИКИ М'ЯСНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ БУГАЙЦІВ РІЗНОГО ПОХОДЖЕННЯ |
Other Titles: | Некоторые показатели мясной продуктивности бычков различного происхождения Some Indicators of Meat Productivity of Bulls of Different Origin |
Authors: | Кірович Н. О., Ясько В. М., Севастьянова Н. С. Кирович Н. А., Ясько В. М., Севастьянова Н. С. Kirovich N. A., Yasko V. M., Sevastyanova N. S. |
Keywords: | помісі, жива маса, середньодобовий приріст, проміри тілобудови, забійна маса, забійний вихід, відруби помеси, живая масса, среднесуточный прирост, промеры телосложения, убойная масса, убойный выход, отрубы cross-breed, live weight, average daily gain, body size, slaughter weight, carcass dressing, cuts |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК 636.2.033 Кірович Н. О. Деякі показники м'ясної продуктивності бугайців різного походження / Н. О. Кірович, В. М. Ясько, Н. С. Севастьянова // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. - №87-2. - С. 46-50. |
Abstract: | Встановлено, що за однакових умов годівлі та утримання, вищою інтенсивністю росту відзначилися помісні тварини, одержані від схрещування корів південної м'ясної породи з бугаями лімузинської. Вони мали більшу живу масу (на 6,37–10,46 %), вищі середньодобові прирости (на 4,70–22,14 %), виражені м’ясні форми екстер'єру, а також кращі забійні та м'ясні якості. Туші помісних бугайців характеризувалися вищим виходом м'яса на 1 кг кісток (на 10,04 %) і більшою масою цінних відрубів (спино-реберної, поперекової та тазостегнової частин відповідно на 15,65; 15,87 та 15,18 %), ніж туші чистопородних тварин. Установлено, что при одинаковых условиях кормления и содержания, высокой интенсивностью роста отличались поместные животные, полученные от скрещивания коров южной мясной породы с быками лимузинской. Они имели большую живую массу (на 6,37- 10,46 %), высшие среднесуточные приросты (на 4,70-22,14 %), более выраженные мясные формы экстерьера, а также лучшие убойные и мясные качества. Туши поместных бычков характеризовались более высоким выходом мяса на 1 кг костей (на 10,04 %) и большей массой ценных отрубов (спинно-реберной, поясничной и тазобедренной частей соответственно на 15,65; 15,87 и 15,18%), чем туши чистопородных животных. It has been found out that under similar feeding and housing conditions mixed-breed cattle from Southern Meat cows bred to Limousin sires were distinguished by high growth rates. This cross exhibits higher live weights (by 6.37-10.46%), higher average daily gains (4.70-22.14%), more pronounced conformation traits typical for beef cattle, better slaughter traits and meat qualities. These crossbred bulls produce carcasses with higher yield of meat per 1 kg of bones (by 10.04%) and higher weight of primal cuts (rib & short loin, tenderloin and sirloin by 15.65%, 15.87% and 15.18%, respectively) as compared to those of purebred bulls. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/1894 |
Appears in Collections: | Кірович Наталія Олександрівна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кірович Н.О..pdf | 889,42 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.