DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1894
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКірович Н. О., Ясько В. М., Севастьянова Н. С.-
dc.contributor.authorКирович Н. А., Ясько В. М., Севастьянова Н. С.-
dc.contributor.authorKirovich N. A., Yasko V. M., Sevastyanova N. S.-
dc.date.accessioned2020-04-07T11:14:47Z-
dc.date.available2020-04-07T11:14:47Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationУДК 636.2.033 Кірович Н. О. Деякі показники м'ясної продуктивності бугайців різного походження / Н. О. Кірович, В. М. Ясько, Н. С. Севастьянова // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. - №87-2. - С. 46-50.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1894-
dc.description.abstractВстановлено, що за однакових умов годівлі та утримання, вищою інтенсивністю росту відзначилися помісні тварини, одержані від схрещування корів південної м'ясної породи з бугаями лімузинської. Вони мали більшу живу масу (на 6,37–10,46 %), вищі середньодобові прирости (на 4,70–22,14 %), виражені м’ясні форми екстер'єру, а також кращі забійні та м'ясні якості. Туші помісних бугайців характеризувалися вищим виходом м'яса на 1 кг кісток (на 10,04 %) і більшою масою цінних відрубів (спино-реберної, поперекової та тазостегнової частин відповідно на 15,65; 15,87 та 15,18 %), ніж туші чистопородних тварин.ru
dc.description.abstractУстановлено, что при одинаковых условиях кормления и содержания, высокой интенсивностью роста отличались поместные животные, полученные от скрещивания коров южной мясной породы с быками лимузинской. Они имели большую живую массу (на 6,37- 10,46 %), высшие среднесуточные приросты (на 4,70-22,14 %), более выраженные мясные формы экстерьера, а также лучшие убойные и мясные качества. Туши поместных бычков характеризовались более высоким выходом мяса на 1 кг костей (на 10,04 %) и большей массой ценных отрубов (спинно-реберной, поясничной и тазобедренной частей соответственно на 15,65; 15,87 и 15,18%), чем туши чистопородных животных.ru
dc.description.abstractIt has been found out that under similar feeding and housing conditions mixed-breed cattle from Southern Meat cows bred to Limousin sires were distinguished by high growth rates. This cross exhibits higher live weights (by 6.37-10.46%), higher average daily gains (4.70-22.14%), more pronounced conformation traits typical for beef cattle, better slaughter traits and meat qualities. These crossbred bulls produce carcasses with higher yield of meat per 1 kg of bones (by 10.04%) and higher weight of primal cuts (rib & short loin, tenderloin and sirloin by 15.65%, 15.87% and 15.18%, respectively) as compared to those of purebred bulls.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectпомісі, жива маса, середньодобовий приріст, проміри тілобудови, забійна маса, забійний вихід, відрубиru
dc.subjectпомеси, живая масса, среднесуточный прирост, промеры телосложения, убойная масса, убойный выход, отрубыru
dc.subjectcross-breed, live weight, average daily gain, body size, slaughter weight, carcass dressing, cutsru
dc.titleДЕЯКІ ПОКАЗНИКИ М'ЯСНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ БУГАЙЦІВ РІЗНОГО ПОХОДЖЕННЯru
dc.title.alternativeНекоторые показатели мясной продуктивности бычков различного происхожденияru
dc.title.alternativeSome Indicators of Meat Productivity of Bulls of Different Originru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Кірович Наталія Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кірович Н.О..pdf889,42 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.