DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1894
Назва: ДЕЯКІ ПОКАЗНИКИ М'ЯСНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ БУГАЙЦІВ РІЗНОГО ПОХОДЖЕННЯ
Інші назви: Некоторые показатели мясной продуктивности бычков различного происхождения
Some Indicators of Meat Productivity of Bulls of Different Origin
Автори: Кірович Н. О., Ясько В. М., Севастьянова Н. С.
Кирович Н. А., Ясько В. М., Севастьянова Н. С.
Kirovich N. A., Yasko V. M., Sevastyanova N. S.
Теми: помісі, жива маса, середньодобовий приріст, проміри тілобудови, забійна маса, забійний вихід, відруби
помеси, живая масса, среднесуточный прирост, промеры телосложения, убойная масса, убойный выход, отрубы
cross-breed, live weight, average daily gain, body size, slaughter weight, carcass dressing, cuts
Дата публікації: 2018
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.2.033 Кірович Н. О. Деякі показники м'ясної продуктивності бугайців різного походження / Н. О. Кірович, В. М. Ясько, Н. С. Севастьянова // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. - №87-2. - С. 46-50.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що за однакових умов годівлі та утримання, вищою інтенсивністю росту відзначилися помісні тварини, одержані від схрещування корів південної м'ясної породи з бугаями лімузинської. Вони мали більшу живу масу (на 6,37–10,46 %), вищі середньодобові прирости (на 4,70–22,14 %), виражені м’ясні форми екстер'єру, а також кращі забійні та м'ясні якості. Туші помісних бугайців характеризувалися вищим виходом м'яса на 1 кг кісток (на 10,04 %) і більшою масою цінних відрубів (спино-реберної, поперекової та тазостегнової частин відповідно на 15,65; 15,87 та 15,18 %), ніж туші чистопородних тварин.
Установлено, что при одинаковых условиях кормления и содержания, высокой интенсивностью роста отличались поместные животные, полученные от скрещивания коров южной мясной породы с быками лимузинской. Они имели большую живую массу (на 6,37- 10,46 %), высшие среднесуточные приросты (на 4,70-22,14 %), более выраженные мясные формы экстерьера, а также лучшие убойные и мясные качества. Туши поместных бычков характеризовались более высоким выходом мяса на 1 кг костей (на 10,04 %) и большей массой ценных отрубов (спинно-реберной, поясничной и тазобедренной частей соответственно на 15,65; 15,87 и 15,18%), чем туши чистопородных животных.
It has been found out that under similar feeding and housing conditions mixed-breed cattle from Southern Meat cows bred to Limousin sires were distinguished by high growth rates. This cross exhibits higher live weights (by 6.37-10.46%), higher average daily gains (4.70-22.14%), more pronounced conformation traits typical for beef cattle, better slaughter traits and meat qualities. These crossbred bulls produce carcasses with higher yield of meat per 1 kg of bones (by 10.04%) and higher weight of primal cuts (rib & short loin, tenderloin and sirloin by 15.65%, 15.87% and 15.18%, respectively) as compared to those of purebred bulls.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1894
Розташовується у зібраннях:Кірович Наталія Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кірович Н.О..pdf889,42 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.