DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1564
Title: ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ М'ЯСА ОВЕЦЬ ЗА КИШКОВИХ ЦЕСТОДОЗІВ
Other Titles: Sheep’s meat quality indexes at intestinal cestodoses
Authors: Півень, О. Т.
Piven, O.
Савченко, В. І.
Savchenko, V.
Keywords: Ветеринарія
вівці, кишкові цестодози, термін зберігання, якість м’яса
sheep, intestinal cestodoses, expiration date, quality of meat
Issue Date: 2017
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 619:614.31:637.5יִ63:616.34:616.995.121Ц Півень О. Т. Показники якості м'яса овець за кишкових цестодозів / О.Т. Півень, В.І. Савченко // Аграрний вісник Причорномор'я: зб. наук.праць / ОДАУ. - Одеса, 2017. - Вип. 83: Ветеринарні науки. - С. 205-208.
Abstract: Бактеріоскопія зразків ягнятини від тварин, інвазованих збудниками кишкових цестодозів, вказує, що вона набуває сумнівної свіжості на 10-ту добу. Показник рН ягнятини від інвазованих цестодами тварин вже у день забою є вищим за показник неінвазованих тварин. М'ясо від інвазованих збудниками кишкових цестодозів ягнят використовувати без обмежень небажано.
Sheep’s meat from animals infested by the causative agents of intestinal cestodoses acquires doubtful freshness on 10th day according the bacterioscopy of standards. Index of pH of sheep’s meat from infested by cestodes animals already in the day of coalface is higher than for the uninfested animals. Meat from infested by the causative agents of intestinal cestodoses lambs using without limitations is undesirable.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1564
Appears in Collections:Півень Ольга Тарасовна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Півень.pdf609,16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.