DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1437
Title: ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ ДОБАВОК ДО РАЦІОНУ СВИНЕЙ ГЛУТАМІНОВОЇ КИСЛОТИ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЗАТРАТИ КОРМУ НА ВИРОБНИЦТВО 1 ЦЕНТНЕРУ ПРОДУКЦІЇ
Authors: Карунський О.Й., Горохова Я.О.
Keywords: Свинарство, годівля
вплив добавок, раціон свиней, глутамінова кислота, продуктивність, затрати корму, виробництво
Issue Date: 2014
Publisher: БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
Citation: УДК 634.4.084/087 Карунський О.Й. Вивчення впливу добавок до раціону свиней глутамінової кислоти на продуктивність та затрати корму на виробництво 1 центнеру продукції / О.Й.Карунський, Я.О.Горохова // Стратегічні напрями розвитку тваринництва в Україні у контексті національної продовольчої безпеки: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (Біла Церква, 30-31 жовт. 2014 р.) / Білоцерківський національний аграрний університет. – Біла Церква, 2014. - С.105-107.
Abstract: Тільки повноцінна і збалансована годівля тварин забезпечує проявленню їх генетичного поте-нціалу продуктивності. Нестача або надлишок у раціоні навіть одного необхідного компонента знижує ефективність інших, що викликає зменшення коефіцієнта корисної дії корму. Поживні та біологічно активні речовини дають позитивний ефект тільки в тому випадку, коли вони надходять в організму в суворо визначеній кількості і співвідношенні у відповідності з потребою в них тварин. Скорочення затрат кормів на одиницю продукції в значній мірі залежить від організації правильної і повноцінної годівлі свиней з урахуванням найновіших даних зоотехнічної науки.
Description: Збалансування раціонів свиней за глютаміновою кислотою позитивно впливає на приріст живої маси, витрати корму на одиницю продукції. Введення в раціони свиней глутамінової кислоти дає змогу додатково отримати прибуток.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1437
Appears in Collections:Карунський Олексій Йосипович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карунский 1.pdf544,03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.