DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1057
Title: БАКТЕРІАЛЬНЕ ОБСІМЕНІННЯ ТУШОК КУРЕЙ, ЯКІ НАДХОДЯТЬ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ НА РИНКИ З ОСОБИСТИХ ПРИСАДИБНИХ І ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ, ЗАЛЕЖНО ВІД ТЕХНОЛОГІЇ ЇХ ПЕРВИННОЇ ПЕРЕРОБКИ
Other Titles: Бактериальное обсеменение тушек кур, которые поступают для реализации на рынки из частных приусадебных и фермерских хозяйств, в зависимости от технологии их первичной переработки.
Bacterial semination of carcasses of chickens which act for realization to the markets, from the personal and farmer economies, depending on technology them primary processing.
Authors: Білянська, О.В.
Билянская, Е.В.
Bilyanska, E.
Keywords: Ветеринарно-санітарна експертиза
: тушки курей, патрання, бактеріальне обсіменіння
тушки кур, потрошение, бактериальное обсеменение
carcasses of chickens, disemboweling, bacterial semination
Issue Date: 2009
Publisher: Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук.праць, №47
Citation: П817.1; УДК: 619.614.31:637.5:636.5 Білянська О. В. Бактеріальне обсіменіння тушок курей, які надходять для реалізації на ринки з особистих присадибних і фермерських господарств, залежно від технології їх первинної переробки / О. В. Білянська / Аграрний вісник Причорномор'я: збірник наукових праць /ОДАУ. - Одеса, 2009. – Вип.47.
Abstract: Встановлено, що в сучасних умовах, на ринки надходять тушки курей з особистих присадибних та фермерських господарств, первинна переробка яких не відповідає ветеринарно-санітарним вимогам. Бактеріальне обсіменіння м’яса таких тушок курей перевищує ветеринарно-санітарні норми і воно може бути джерелом харчових токсикоінфекцій і токсикозів.
Установлено, что в современных условиях на рынки поступают тушки кур из приусадебных и фермерских хозяйств, первичная переработка которых не отвечает ветеринарно-санитарным требованиям. Бактериальное обсеменение мяса таких тушек кур превышает ветеринарно-санитарные нормы, и оно может являться источником пищевых токсикоинфекций и токсикозов
It is set that in modern terms, the carcasses of chickens from the personal and farmer economies, the primary processing of which does not answer veterinary-sanitary requirements, act to the markets. The bacterial semination of meat of such carcasses of chickens exceeds veterinary-sanitary norms and it can be the source of food toxicoinfection and intoxication.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1057
Appears in Collections:*НАУКОВІ СТАТТІ РІЗНИХ АВТОРІВ*

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Білянська.pdf279,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.