�������@Mail.ru
DSpace About DSpace Software
 

Library ODAU >
ПРАЦІ ВЧЕНИХ ОДАУ >
Ковбасенко Володимир Мусійович >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/1048

Название: СУЧАСНІ НАПРЯМКИ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКИ М'ЯСОПРОДУКТІВ
Другие названия: Современные направления контроля качества и безопасности мясопродуктов
Modern direction control qualiti and safety оf meat products
Авторы: Ковбасенко, В.М.
Kovbasenko, V.
Богатир, Г.П.
Богатырь, А.П.
Bogatir, A.
Савченко, В.І.
Савченко, В.И.
Savchenko, V.
Ключевые слова: Ветеринарія
м'ясопродукти, безпека, токсичність, експрес-метод, колпода
мясопродукты, безопасность, токсичность, экспресс-метод, колпода
meat products, safety, toxiс, express train method, colpoda
Issue Date: 2009
Издатель: Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук.праць, №47
Библиографическое описание: ББК П817.3; УДК: 619:614.31.637.523:338 Ковбасенко, В. М. Сучасні напрямки контролю якості та безпеки м'ясопродуктів / В. М. Ковбасенко, Г.П.Богатир, В.І.Савченко / Аграрний вісник Причорномор'я: збірник наукових праць /ОДАУ. - Одеса, 2009. – Вип.47.
Аннотация: Розроблено мікробіологічний експрес-метод визначення токсичності м’ясопродуктів з використанням інфузорії Colpoda steinii, яким пропонується замінити дослідження на вміст окремих токсичних елементів. Запропонований метод скорочує тривалість досліджень до 10 хв – 3 год, в залежності від ступені токсичності продукту, що досліджується.
Разработан микробиологический экспресс-метод определения токсичности мясопродуктов с использованием инфузории Colpoda steinii, которым предлагается заменить исследования на содержание отдельных токсических элементов. Метод сокращает продолжительность исследований до 10мин-3ч, в зависимости от степени токсичности исследуемого продукта.
The microbiological express train method of meat products toxity determination with the infusoria Colpoda steinii usage bcen developed, which are suggested to substitute researches by maintenance of separate toxic elements. A method abbreviates duration of researches to 10 minutes - 3 hours, depending on the degree of toxic of the explored product
Описание: The microbiological express train method of meat products toxity determination with the infusoria Colpoda steinii usage bcen developed, which are suggested to substitute researches by maintenance of separate toxic elements. A method abbreviates duration of researches to 10 minutes - 3 hours, depending on the degree of toxic of the explored product
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1048
Appears in Collections:Ковбасенко Володимир Мусійович

Files in This Item:

File Description SizeFormat
СУЧАСНІ НАПРЯМКИ КОНТРОЛЮ.doc77 kBMicrosoft WordView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback