Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/936| Title: | БІЛКОВИЙ ОБМІН У КІСТКОВІЙ ТКАНИНІ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ПАРОДОНТИТІ (радіоізотопне дослідження) |
| Other Titles: | Тне рrotein metabolism in bone tissue by experimental periodontitis (radiotracer research) |
| Authors: | Сукманський, О.І. Подорожна Р.П., Кнава О.Е.,Макаренко О.А. |
| Keywords: | Ветеринарія пародонтит, білок, мічений гліцин |
| Issue Date: | 2008 |
| Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
| Citation: | УДК 612.015-018-035.56:616.314.17-008.1 Білковий обмін у кістковій тканині при експериментальному пародонтиті (радіоізотопне дослідження) / О.І. Сукманський, Р.П. Подорожна, О.Е. Кнава, О.А. Макаренко // Аграрний вісник Причорномор'я : зб. наук. праць / ОДАУ. - Одеса, 2008. - Вип.42, Ч.1 : Ветеринарні науки. - С.45-48. |
| Abstract: | Показано, що при експериментальному пародонтиті у щурів підвищується включення 14С-гліцину в білок звапнілих тканин альвеолярної кістки щелеп, плечової кістки та хвостового хребця, а застосування препарату ізофлавонів сої ЕКСО нормалізує підвищені показники включення міченого гліцину в білок кісток. It is shown, that by experimental periodontitis in rats the incorporation of 14C-glycine in alveolar, humeral and vertebral bone protein is elevated. The soy isoflavone preparation EKSO reduced (normalized) the elevated labelled glycine incorporation in bone tissue protein. |
| Description: | It is shown, that by experimental periodontitis in rats the incorporation of 14C-glycine in alveolar, humeral and vertebral bone protein is elevated. The soy isoflavone preparation EKSO reduced (normalized) the elevated labelled glycine incorporation in bone tissue protein. |
| URI: | http://hdl.handle.net/123456789/936 |
| Appears in Collections: | Сукманський Олег Іванович |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Сукманський.pdf | 401,24 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.