DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/848
Назва: ДИНАМІКА СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ В УМОВАХ РИНКОВИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ АГРАРНОГО СЕКТОРА
Інші назви: THE DYNAMICS OF FOOD CONSUMPTION IN TERMS OF MARKET TRANSFORMATION OF THE AGRICULTURAL SECTOR
Автори: Запша, Г.М.
Zapsha, G.
Теми: Економіка
споживання харчових продуктів, продовольча безпека, ринкові трансформації
food consumption, food security, market transformation
Дата публікації: 2015
Видавництво: ЕКОНОМІЧНА НАУКА Економiка та держава No 10/2015
Бібліографічний опис: УДК 338.439.68 Запша Г. М. Динаміка споживання продуктів харчування в умовах ринкових трансформацій аграрного сектора / Г. М. Запша // Економіка та держава. - 2015. - № 10. - С. 26-28.
Короткий огляд (реферат): Обгрунтовано необхідність дослідження рівня споживання харчових продуктів у контексті кардинальних змін відносин власності в сільському господарстві. Запропоновано використання показників достатності споживання харчових продуктів у розрахунку на одну особу як важливого індикатора соціально-економічної результативності реформування в аграрній сфері. Здійснено характеристику етапів ринкових трансформацій в сільському господарстві з позицій динаміки індикаторів продовольчої безпеки країни. Встановлено, що існуючий в Україні раціон харчування потребує збалансування згідно з раціональними нормами. Зроблено висновок, що перспективи зростання соціально-економічної результативності перетворень в аграрному секторі базуються на соціальній вагомості продукції, яка в ньому виробляється, а також значних можливостях підвищення економічної ефективності сільськогосподарського виробництва на основі сучасних наукових досягнень.
The necessity of the study of food consumption in the context of dramatic changes of property relations in agriculture is grounded. The use of adequacy in food consumption per capita as an important indicator of the socio-economic impact of reform in agriculture is offered. The characteristic of stages of market transformations in agriculture from the standpoint of the dynamics of indicators of food security of the country has been done. It's found that the existing in Ukraine needs to balance the diet by rational standards. It is concluded that the growth prospects of socio-economic impact of changes in the agricultural sector are based on the weight of social production and the considerable possibilities of increasing economic efficiency of agricultural production based on modern scientific achievements.
Опис: The necessity of the study of food consumption in the context of dramatic changes of property relations in agriculture is grounded. The use of adequacy in food consumption per capita as an important indicator of the socio-economic impact of reform in agriculture is offered. The characteristic of stages of market transformations in agriculture from the standpoint of the dynamics of indicators of food security of the country has been done. It's found that the existing in Ukraine needs to balance the diet by rational standards. It is concluded that the growth prospects of socio-economic impact of changes in the agricultural sector are based on the weight of social production and the considerable possibilities of increasing economic efficiency of agricultural production based on modern scientific achievements.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/848
Розташовується у зібраннях:Запша Галина Миколаївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf115,87 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.