DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5699
Назва: Ефективність різних систем основного обробітку грунту під пшеницю озиму в умовах Степу України : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Вештіман І.
Теми: пшениця озима, системи основного обробітку грунту, фізичні властивості грунту, продуктивність
Дата публікації: 2025
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Вештіман І. Ефективність різних систем основного обробітку грунту під пшеницю озиму в умовах Степу України : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр», спеціальність 201 «Агрономія». Науковий керівник : д. с.-г. наук, проф. Є. Юркевич / ОДАУ. Одеса, 2025. 75 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі наведені результати досліджень з впливу проведення різних систем основного обробітку грунту під пшеницю озиму на її продуктивність в умовах Степу України. Представлено, в динаміці зміни у формуванні агрофітоценозу пшениці озимої, його структурних елементів, формування листової поверхні рослин, продуктивності та якості зерна під впливом досліджуваних систем основного обробітку грунту. Доведено, що впровадження у Степу України системи основного обробітку ґрунту Mini-till, забезпечує збільшення виробництва зерна сорту Пані Оля на 0,60 т/га. або на 19,9% у порівнянні з рекомендованою традиційною. Саме цей варіант системи основного обробітку грунту надає можливість в сучасних умовах отримати достатньо високий урожай зерна пшениці озимої - 3,62т/га, з певним рівнем рентабельності виробництва - 255,7% і може були рекомендований до впровадження у господарства Степу України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5699
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи ЗВО рівня "Бакалавр" та «Магістр» Агробіотехнологічного факультету

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота Вештіман І.В. нова.pdf783,82 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.