DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5698
Title: Агробіологічне обгрунтування ефективності різних систем основного обробітку грунту під ячмінь озимий в умовах Степу України : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Authors: Склярук Б.
Keywords: ячмінь озимий, системи основного обробітку грунту, продуктивність, грунтові властивості
Issue Date: 2025
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Склярук Б. Агробіологічне обгрунтування ефективності різних систем основного обробітку грунту під ячмінь озимий в умовах Степу України : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр», спеціальність 201 «Агрономія». Науковий керівник: д. с.-г. наук, проф. Є. Юркевич / ОДАУ. Одеса, 2025. 69 с.
Abstract: В роботі наведено результати досліджень з впливу мінімізації системи основного обробітку грунту під ячмінь озимий на його продуктивність в умовах Степу України. Представлені зміни, які відбуваються у формуванні агроценозу ячменю озимого, його структурних елементів, формування листової поверхні рослин, продуктивності та якості зерна. Доведено,що запровадження системи основного обробітку грунту' Verti-till під ячмінь озимий за умов Степу України забезпечує збільшення виробництва зерна сорту Луран на 16,0% у порівнянні з традиційною рекомендованою системою основного обробітку грунту. Саме ця система підготовки грунту під ячмінь озимий надає можливість в сучасних умовах отримати найбільший урожай зерна - 3,33 т/га, з найбільшим рівнем рентабельності виробництва — рівні 182,0%, що робить її доцільною як у агрономічному, так і в економічному' аспектах і може бути рекомендована до впровадження у господарства Степу України.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5698
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи ЗВО рівня "Бакалавр" та «Магістр» Агробіотехнологічного факультету

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Квалификаційна робота Склярук Б.Л..pdf670,15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.