DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5698
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСклярук Б.-
dc.date.accessioned2025-12-15T14:25:44Z-
dc.date.available2025-12-15T14:25:44Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationСклярук Б. Агробіологічне обгрунтування ефективності різних систем основного обробітку грунту під ячмінь озимий в умовах Степу України : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр», спеціальність 201 «Агрономія». Науковий керівник: д. с.-г. наук, проф. Є. Юркевич / ОДАУ. Одеса, 2025. 69 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5698-
dc.description.abstractВ роботі наведено результати досліджень з впливу мінімізації системи основного обробітку грунту під ячмінь озимий на його продуктивність в умовах Степу України. Представлені зміни, які відбуваються у формуванні агроценозу ячменю озимого, його структурних елементів, формування листової поверхні рослин, продуктивності та якості зерна. Доведено,що запровадження системи основного обробітку грунту' Verti-till під ячмінь озимий за умов Степу України забезпечує збільшення виробництва зерна сорту Луран на 16,0% у порівнянні з традиційною рекомендованою системою основного обробітку грунту. Саме ця система підготовки грунту під ячмінь озимий надає можливість в сучасних умовах отримати найбільший урожай зерна - 3,33 т/га, з найбільшим рівнем рентабельності виробництва — рівні 182,0%, що робить її доцільною як у агрономічному, так і в економічному' аспектах і може бути рекомендована до впровадження у господарства Степу України.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectячмінь озимий, системи основного обробітку грунту, продуктивність, грунтові властивостіuk_UA
dc.titleАгробіологічне обгрунтування ефективності різних систем основного обробітку грунту під ячмінь озимий в умовах Степу України : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»uk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи ЗВО рівня "Бакалавр" та «Магістр» Агробіотехнологічного факультету

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Квалификаційна робота Склярук Б.Л..pdf670,15 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.