DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/543
Назва: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
Інші назви: Современное состояние и проблемы обеспечения продовольственной безопасности Украины
Current status and problems of food security Ukraine
Автори: Гришова І.Ю., Крюкова, І. О.
Hryshova I., Kryukova I. C
Теми: Економіка
продовольча безпека, агропродовольчий ринок, індикатори продовольчої безпеки, ризики, агропромислове виробництво, продовольство
продовольственная безопасность, агропродовольственный рынок, индикаторы продовольственной безопасности, риски, агропромышленное производство, продовольствие
food security, agro-food market, food security indicators, risks, agro-industrial plants production, food
Дата публікації: 2014
Видавництво: Економіка і менеджмент, випуск 8 (61), 2014
Бібліографічний опис: УДК 351.746.1 (477) Гришова І.Ю., Крюкова І. О. Сучасний стан та проблеми забезпечення продовольчої безпеки України // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Економіка і менеджмент. - 2014. - Вип. 8. - С. 20-25.
Короткий огляд (реферат): Досліджено сутність та функціональний зміст продовольчої безпеки країни. Розглянуто сучасний стан продовольчої безпеки України. Обґрунтовано основні принципи та критерії забезпечення. продовольчої безпеки. Досліджено методичну базу оцінювання рівня продовольчої безпеки, проведено аналіз сучасного стану обсягів виробництва і споживання основних продуктів харчування, виявлено тенденції зміни індикаторів продовольчої безпеки протягом останніх років. Визначено методику розрахунку інтегрального індикатора продовольчої безпеки. Проведено моніторинг фактичних та потенційних ризиків, що формують загрозу для забезпечення продовольчої безпеки країни.
Исследована сущность и функциональное содержание продовольственной безопасности страны. Рассмотрено современное состояние продовольственной безопасности Украины. Обоснованы основные принципы и критерии обеспечения продовольственной безопасности. Исследована методическую базу оценки уровня продовольственной безопасности, проведен анализ современного состояния объемов производства и потребления основных продуктов питания, выявлены тенденции изменения индикаторов продовольственной безопасности в последние годы. Определена методика расчета интегрального индикатора продовольственной безопасности. Проведен мониторинг фактических и потенциальных рисков, формируют угрозу для обеспечения продовольственной безопасности страны.
Опис: The functional essence and content of the country's food security are investigated in the article. The modern state of the country's food security in Ukraine is considered here. The basic criteria to ensure the food security of the country are grounded. The methods of estimation of level of food security have been explored. The current status of production and consumption of basic foodstuffs has been analyzed here. The trend in indicators of food security in recent years is also revealed. The method of calculation of integral indicator of food security has been defined. The monitoring of the actual and potential risks to the country's food security is held.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/543
Розташовується у зібраннях:Крюкова Ірина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vsna_ekon_2014_8_5.pdf1,88 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.