DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/539
Title: ПРОДУКТИВНІ ЯКОСТІ СВИНЕЙ СУЧАСНИХ ГЕНОТИПІВ ЗАРУБІЖНОЇ СЕЛЕКЦІЇ ЗА РІЗНИХ МЕТОДІВ РОЗВЕДЕННЯ В УМОВАХ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ
Other Titles: ПРОДУКТИВНЫЕ КАЧЕСТВА СВИНЕЙ СОВРЕМЕННЫХ ГЕНОТИПОВ ЗАРУБЕЖНОЙ СЕЛЕКЦИИ ПРИ РАЗНЫХ МЕТОДАХ РАЗВЕДЕНИЯ В УСЛОВИЯХ ОДЕССКОГО РЕГИОНА
PRODUCTION TRAITS IN PIGS OF MODERN IMPORTED SELECTED GENOTYPES ASSOCIATED WITH DIFFERENT BREEDING METHODS IN THE ENVIRONMENTAL CONDITIONS OF ODESAREGION
Authors: Сусол, Р. Л.
Сусол, Р.Л.
Susol, R.
Keywords: Свинарство
інтенсифікація, породи свиней, французької селекції «ADN», поєднання генотипів, продуктивність, якість продукції
интенсификация, породы свиней, французская селекция «ADN», сочетание генотипов, продуктивность, качество продукции
intensification, breeds of pigs, French breeding pigs selected by AND genetics, genotype combination, production performance, quality of products
Issue Date: 2014
Publisher: Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. 2014. Вип. 2(2).
Citation: УДК 636.4.082 Сусол Р. Л. Продуктивні якості свиней сучасних генотипів зарубіжної селекції за різних методів розведення в умовах Одеського регіону / Р. Л. Сусол // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2014. - Вип. 2(2). - С. 92-98.
Abstract: В умовах Одеського регіону показано напрямок інтенсифікації виробництва свинини шляхом використання свиней французької селекції «ADN». За різних методів розведення тварини мають високівідтворювальні,репродуктивні, відгодівельні, забійні, м'ясо-сальні якості, які вірогідно кращі або мають тенденцією до підвищення при схрещуванні та гібридизації. М'ясо та сало молодняку свиней усіхгенотипів, що вивчали відповідали показника м'якості. Стосовно енергетичної цінності- підвищеними показниками характеризувалось м’ясопоєднання (ВБхЛ) х К, а найменшим – м’ясопоєднання (ВБхЛ) х П.
This article describes a direction of intensification of pork production in the environmental conditions of Odessa region by raising French breeding pigs selected by ADN genetics. With different breeding methods the animals exhibit high production, reproductive, fattening & carcass, slaughter, and meat & lard quality traits, which are apparently better or tend to be higher in groups generated through cross breeding and hybridization. The results reported high and standard values for meat and lard quality traits of young stock of all examined genotypes. As to the energy value, the maximum values were reported for the meat quality of (LW x L) x K combination while (LW x L) x P genotype combination showed the minimum values.
Description: This article describes a direction of intensification of pork production in the environmental conditions of Odessa region by raising French breeding pigs selected by ADN genetics. With different breeding methods the animals exhibit high production, reproductive, fattening & carcass, slaughter, and meat & lard quality traits, which are apparently better or tend to be higher in groups generated through cross breeding and hybridization. The results reported high and standard values for meat and lard quality traits of young stock of all examined genotypes. As to the energy value, the maximum values were reported for the meat quality of (LW x L) x K combination while (LW x L) x P genotype combination showed the minimum values.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/539
Appears in Collections:Сусол Руслан Леонідович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vsna_tvar_2014_2(2)__22.pdf644,54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.