Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5002
Title: | ПЕРСПЕКТИВНА ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ В УКРАЇНІ НА ОСНОВІ ЖОМОВО-КОНЦЕНТРАТНОГО ТИПУ ВІДГОДІВЛІ |
Authors: | Сусол Р., Стульник І. |
Keywords: | технологія виробництва яловичини, Україна, жомово-концентратний тип відгодівлі |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК.636.22/28 Сусол Р., Стульник І. Перспективна технологія виробництва яловичини в Україні на основі жомово-концентратного типу відгодівлі. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : зб. мат-лів IV Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців, 24-25 жовтня 2024 р. Одеса : ОДАУ, 2024. С. 145-147. |
Abstract: | Яловичина залишається цінним і водночас дієтичним й стратегічно важливим продуктом харчування населення держави. Даний продукт одержують від молодняку молочних, комбінованих та спеціалізованих м’ясних порід [1]. Зрозуміло, що яловичину преміум класу можливо виробити лише від молодняку лише спеціалізованих м’ясних порід. Приємно, що в Україні є певні напрацювання стосовно апробації низки вітчизняних порід, проте через відсутність культури споживання цього продукту та високу розораність земель, галузь спеціалізованого м’ясного скотарства розвинути недостатньо, що підтверджується фактичною питомою вагою у структурі виробництва яловичини, яка суттєво програє курятині та свинині. Науково-господарський дослід проведено в умовах приватних присадибних господарств Житомирської та Київської областей. |
URI: | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5002 |
Appears in Collections: | Сусол Руслан Леонідович |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сусол Р..pdf | 622,75 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.