DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4997
Title: ВПЛИВ КОНЦЕНТРАЦІЇ ЛІЗИНУ ТА СПІВВІДНОШЕННЯ МЕТІОНІНУ І ТРЕОНІНУ В СКЛАДІ КОРМІВ РАЦІОНУ НА ПРОДУКТИВНІ ЯКОСТІ ПЕРЕПЕЛІВ У ВІЦІ 5-6 ТИЖНІВ
Authors: Різничук І., Гарбар А.
Keywords: лізин, метіонін, треонін, склад кормів, раціон, продуктивні якості, перепели
Issue Date: 2024
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК: 636.59.085.1 Різничук І., Гарбар А. Вплив концентрації лізину та співвідношення метіоніну і треоніну в складі кормів раціону на продуктивні якості перепелів у віці 5-6 тижнів. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : зб. мат-лів IV Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців, 24-25 жовтня 2024 р. Одеса : ОДАУ, 2024. С. 133-135.
Abstract: Визначено вплив концентрації вплив концентрації лізину та співвідношення метіоніну і треоніну в складі кормів раціону на продуктивні якості молодняку перепелів при вирощувані на м'ясо у віці 5-6 тижнів. Встановлено, що найбільшою динамікою живої маси характеризується поголів’я перепелів дослідної групи, якому норму треоніну в 1 кг комбікорму підвищено на 0,5 г у порівнянні з тваринами контрольної групи. До складу організму тварин входять різноманітні білки, що мають свою специфічну структуру. Білкам належить провідна роль у молекулярних механізмах усіх проявів життєдіяльності організму. Інформація, що міститься в білках, записана у формі довгих послідовних амінокислотних залишків і регулюється генетичним апаратом клітин під час біологічного синтезу білків. З метою визначення впливу концентрації лізину та співвідношення метіоніну і треоніну в складі кормів раціону на продуктивні якості перепелів нами попередньо проведено дослідження на молодняку перепелів м'ясо-яєчної породи «Фенікс золотистий» у віці 1-4 тижнів.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4997
Appears in Collections:Різничук Ігор Федорович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Різничук, Гарбар.pdf515,61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.